مشاوره تخصصی:  ۰۲۱۷۸۱۴۵

تجهیزات کابل کشی شبکه

تجهیزات کابل کشی شبکه کامپیوتری
  • در این روزها، شبکه‌های کامپیوتری و اینترنتی بسیار پرکاربرد شده‌اند و به دلیل اینکه این شبکه‌ها باید به صورت مداوم در حال کار باشند، برای کابل کشی شبکه نیازمند تجهیزات مختلف هستیم. با استفاده از این تجهیزات، می‌توان به راحتی شبکه‌های کامپیوتری و اینترنتی را نصب و راه‌اندازی کرد. در ادامه به بررسی مهم ترین تجهیزات کابل کشی شبکه خواهیم پرداخت. بنابراین اگر به دنبال کسب اطلاعات پیرامون این تجهیزات هستید، تا پایان مقاله با ما همراه باشید.

     

    راه اندازی شبکه کامپیوتری

    راه‌ اندازی شبکه کامپیوتری یکی از مهم‌ترین مراحل در ایجاد یک سیستم کامپیوتری است. در ابتدا باید نیازمندی‌های شبکه را تعیین کنید. این شامل تعداد کاربران، نوع دستگاه‌ها، نوع ارتباطات و نوع سرویس‌های مورد نیاز است. سپس، باید شبکه را طراحی کنید. این شامل تعیین توپولوژی شبکه، نوع پروتکل‌های استفاده شده و تعیین نقاط اتصال است. در مرحله بعدی، باید تجهیزات مورد نیاز برای شبکه را تهیه کنید. این شامل سوئیچ‌ها، روترها، کابل‌ها و دستگاه‌های شبکه است. در آخر، باید تجهیزات شبکه را نصب کنید، سپس تنظیم کرده و تست بگیرید.

    مودم، لپ تاپ و دستگاه های الکترونیکی متصل به شبکه

    مجموعه ای از دستگاه های متصل به شبکه

     

    انواع تجهیزات موردنیاز برای کابل کشی شبکه 

    شبکه کامپیوتری یکی از مهم‌ترین اجزای فناوری اطلاعات است که در حال حاضر در تمامی سازمان‌ها و شرکت‌ها به کار می‌رود. تجهیزات شبکه کامپیوتری نیز به عنوان اجزای اصلی شبکه، برای ارتباط بین دستگاه‌های مختلف در شبکه استفاده می‌شوند. این تجهیزات بسیار متنوع هستند و هر کدام از آن‌ها برای اهداف خاص خود به کار می‌روند. با توجه به نیاز شبکه، انتخاب تجهیزات مناسب بسیار مهم است.

    تجهیزات فعال شبکه

    تجهیزات شبکه فعال شامل دستگاه‌هایی هستند که اطلاعات را از یک دستگاه به دیگری منتقل می‌کنند و این امر به دلیل اهمیت ویژه‌ای که برای شبکه‌های کامپیوتری دارد، بسیار مهم است. در ادامه این مقاله به بررسی تجهیزات اکتیو شبکه پرداخته شده است.

    سوییچ شبکه

    سوییج شبکه (Switch) در تجهیزات کابل کشی شبکه، یک دستگاه است، که بستری را برای ارتباط بین دستگاه‌های مختلف در شبکه فراهم می‌کند. سوییج شبکه به عنوان یکی از اصلی‌ترین اجزای نتورک، در انتقال داده‌ها و ارتباط بین دستگاه‌ها نقش بسیار مهمی دارد. بنابراین خرید سوییج شبکه به عنوان یکی از اصلی‌ترین اجزای شبکه کامپیوتری، در بهبود عملکرد و کارایی و افزایش امنیت شبکه نقش بسیار مهمی ایفا می‌کند.

    روتر

    روتر یکی دیگر از اجزای اصلی تجهیزات برای کابل کشی شبکه است که برای اتصال شبکه‌های مختلف به یکدیگر و ارسال داده‌ها بین آن‌ها استفاده می‌شود. این دستگاه به عنوان یک نقطه اتصال بین شبکه‌های مختلف عمل می‌کند و به کمک پروتکل‌های مختلف، اطلاعات را از یک شبکه به شبکه دیگر منتقل می‌کند.

    اتاق سرور

    اتاق سرور و تجهیزات آن

    سرور

    در تجهیزات کابل کشی شبکه، سرور یک دستگاه است که وظیفه ارائه خدمات به دستگاه‌های دیگر در شبکه را بر عهده دارد. این سرور می‌تواند به عنوان یک مرکز اطلاعاتی، فضای ذخیره‌سازی، پردازشگر و یا هر نوع خدمت دیگری عمل کند. همچنین می‌تواند در شبکه به عنوان یک فضای ذخیره‌سازی عمل کند و فایل‌ها و اطلاعات را در اختیار دستگاه‌های دیگر قرار دهد.  در کل، server به عنوان یک مرکز خدماتی در شبکه کامپیوتری عمل می‌کند.

    صاعقه‌گیر

    صاعقه گیر در تجهیزات کابل کشی شبکه یکی از مهمترین عوامل ایمنی به حساب می‌آید. هدف اصلی صاعقه گیر در شبکه کامپیوتری، جلوگیری از خسارت‌های ناشی از صاعقه در تجهیزات کابل کشی شبکه کامپیوتری است.

    صاعقه گیرها به دو دسته فشاری و تخلیه‌ای تقسیم می شوند. صاعقه گیرها با استفاده از یک سری مدارهای الکترونیکی، از جمله ورودی‌های فیوز، ولتاژ کنترلر و محافظ ولتاژ، از خسارت‌های ناشی از صاعقه جلوگیری می‌کنند. در صورتی که صاعقه به تجهیزات شبکه وارد شود، صاعقه گیر با استفاده از مدارهای الکترونیکی خود، ولتاژ و جریان صاعقه را کنترل کرده و از خسارت به تجهیزات جلوگیری می‌کند.

    کارت شبکه

    کارت شبکه یا Network Interface Card (NIC) یک قطعه سخت‌افزاری در تجهیزات کابل کشی شبکه است، که به کامپیوتر اجازه می‌دهد تا به شبکه متصل شود، و ارتباط با دستگاه‌های دیگر را برقرار کند. در واقع کارت شبکه به عنوان واسط بین کامپیوتر و شبکه عمل می‌کند و اطلاعات را از کامپیوتر به شبکه و بالعکس منتقل می‌کند.

    از زمان ایجاد شبکه‌های کامپیوتری، این قطعه، به عنوان یکی از اجزای اساسی شبکه محسوب شده است. در ابتدا کارت شبکه‌ها به صورت جداگانه به کامپیوتر اضافه می‌شدند، اما با گسترش شبکه‌ها و افزایش تعداد کامپیوترها، به صورت داخلی در بسیاری از آن‌ها قرار گرفت.

    تعدادی کابل متصل به دستگاه

    کابل

     

    تجهیزات پسیو شبکه

    تجهیزات پسیو شبکه به تجهیزاتی گفته می‌شود که در شبکه کامپیوتری بدون نیاز به منبع تغذیه، عمل می‌کنند. به عبارت دیگر، این تجهیزات از طریق کابل‌های شبکه به شبکه متصل می‌شوند و بدون نیاز به برق خارجی کار می‌کنند.

    کابل شبکه

    یکی از اجزای اساسی تجهیزات کابل کشی شبکه، خود کابل شبکه است که به عنوان رسانه ارتباطی بین دستگاه‌ها عمل می‌کند. برای استفاده از کابل‌های شبکه، ابتدا باید دستگاه‌های مورد نظر را به یکدیگر متصل کنید. سپس کابل شبکه را به پورت شبکه در دستگاه‌ها متصل کنید. در صورت استفاده از کابل شبکه، اتصال مستقیم بین، پین‌های یک سر کابل به همان پین‌های مشابه در سر دیگر کابل متصل می‌شوند.

    رک

    رک یا Rack در تجهیزات کابل کشی شبکه به معنای یک قفسه یا کابینت است که برای نصب و نگهداری تجهیزات، مورد استفاده قرار می‌گیرد. استفاده از رک‌ها در کابل کشی شبکه کامپیوتری دارای مزایای زیادی است. این مزایا عبارتند از:
    1- مدیریت بهتر کابل‌ها
    2- صرفه‌جویی در فضا
    3- افزایش امنیت
    4- مدیریت بهتر دمای تجهیزات

    کانکتور

    در تجهیزات موردنیاز برای کابل کشی شبکه کامپیوتری، کانکتورها به عنوان واسط بین دستگاه‌های مختلف استفاده می‌شوند، تا ارتباط بین آن‌ها را برقرار کنند. کانکتورها به دو دسته اصلی تقسیم می‌شوند: کانکتورهای فیبر نوری و کانکتورهای مسی. استفاده از کانکتورهای مناسب در شبکه کامپیوتری بسیار مهم است زیرا این کانکتورها می‌توانند تأثیر زیادی بر کیفیت ارتباط دستگاه‌ها در شبکه داشته باشند. همچنین، استفاده از کانکتورهای نامناسب می‌تواند باعث خرابی و نقص در شبکه شود.

    رشته های درون کابل

    کابل و ساختار آن

     

    کابل فیبر نوری

    کابل فیبر نوری نیز یکی از اصلی‌ترین اجزای تجهیزات کابل کشی شبکه کامپیوتری است که برای انتقال داده‌ها از یک دستگاه به دستگاه دیگر استفاده می‌شود. این کابل‌ها از الیاف نوری تشکیل شده‌اند که امکان انتقال داده‌ها با سرعت و کیفیت بالا را فراهم می‌کنند.

    ترانک

    ترانک یکی از تجهیزات مهم است، که برای انتقال داده‌ها بین دو دستگاه یا شبکه‌های مختلف استفاده می‌شود. درواقع ترانک به عنوان یک لینک ارتباطی بین دو دستگاه یا شبکه‌های مختلف، تعریف می‌شود. همچنین ترانک‌ها به منظور ارتباط بین دستگاه‌هایی که در یک شبکه مشترک هستند و یا برای ارتباط بین شبکه‌های مختلف استفاده می‌شوند.

    پچ کورد

    پچ کورد یا Patch Cord یکی از اجزای مهم در تجهیزات کابل کشی شبکه است که برای اتصال دستگاه‌ها به یکدیگر استفاده می‌شود. این اجزا به صورت کابل‌هایی با طول‌های مختلف در انواع مختلف تولید می‌شوند و برای انتقال داده‌ها و ارتباط بین دستگاه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند.

    پچ کوردها به دو صورت مختلف تولید می‌شوند: پچ کوردهای UTP و پچ کوردهای STP. در پچ کوردهای UTP، از کابل‌های بدون سوزن و پیچ استفاده می‌کنند و برای اتصال دستگاه‌هایی مانند کامپیوتر، سوئیچ و روتر کاربرد دارند. پچ کوردهای STP نیز از کابل‌هایی با سوزن و پیچ استفاده می‌کنند و برای اتصال دستگاه‌هایی مانند سرورهای بزرگ و تجهیزات شبکه‌ای با سرعت بالا استفاده می‌شوند.

    داکت

    داکت یا تونل (Tunnel) در تجهیزات کابل کشی شبکه، به معنای ایجاد یک کانال امن بین دو دستگاه در شبکه است. این کانال امن به صورت یک لوله، بین دو دستگاه ایجاد می‌شود و داده‌ها در آن به صورت رمز شده انتقال می‌یابند. داکت‌ها برای ایجاد ارتباط امن بین دو دستگاه در شبکه استفاده می‌شوند و می‌توانند برای ارتباط با دستگاه‌هایی که در شبکه‌های دیگری هستند نیز استفاده شوند.

    در نتورک، داده‌ها به صورت پیام‌هایی از یک دستگاه به دیگری ارسال می‌شوند. این پیام‌ها برای ارسال به دستگاه مقصد، از مسیریابی شبکه استفاده می‌کنند. اما در برخی موارد، این پیام‌ها باید به صورت امن ارسال شوند تا از دسترسی غیرمجاز به آن‌ها جلوگیری شود. به عنوان مثال، اگر یک کاربر می‌خواهد به یک سرور از راه دور اتصال برقرار کند، می‌تواند از یک داکت استفاده کند تا ارتباط امنی با سرور برقرار کند.

    پچ پنل یکی از تجهیزات کابل کشی شبکه

    پچ پنل و کابل های متصل به آن

     

    پچ پنل

    پچ پنل یا Patch Panel یکی از اجزای اصلی تجهیزات کابل کشی شبکه است که به عنوان یک نقطه اتصال مرکزی برای کابل‌های شبکه عمل می‌کند. درواقع پچ پنل به صورت یک صفحه فلزی با درگاه‌های متعدد برای اتصال کابل‌های شبکه طراحی شده است.

    استفاده از پچ پنل در تجهیزات، به دلیل داشتن چندین درگاه برای اتصال کابل‌های شبکه، سهولت در نصب و تعویض کابل‌ها، افزایش قابلیت اطمینان و کاهش خطاهای احتمالی در شبکه، بسیار مفید است. نحوه کارکرد پچ پنل در شبکه کامپیوتری به این صورت است که کابل‌های شبکه از دستگاه‌های مختلف به آن متصل می‌شوند و سپس با استفاده از کابل‌های دیگری به سوئیچ یا روتر متصل می‌شوند. این کار باعث می‌شود که تعداد کابل‌های مورد نیاز برای اتصال دستگاه‌ها به سوئیچ یا روتر کاهش یابد و امکان تعویض و اضافه کردن دستگاه‌ها به شبکه به راحتی فراهم شود.

    قیمت کابل کشی شبکه

    کابل کشی شبکه یکی از مهمترین عناصر در زیرساخت شبکه‌های کامپیوتری است. این فرآیند شامل تهیه تجهیزات کابل کشی شبکه و نصب کابل‌ برای انتقال داده‌ها و ارتباط بین دستگاه‌های شبکه است. قیمت کابل کشی شبکه بستگی به عوامل مختلفی دارد که در ادامه به آن‌ها پرداخته می‌شود.
    1. نوع کابل
    2. طول کابل
    3. نوع کار
    4. نوع دستگاه‌ها
    5. محل کار

    سخن پایانی

    به طور کلی انتخاب صحیح و درست تجهیزات کابل کشی شبکه، خرید آن‌ها از جای مطمئن و نصب آن توسط کارشناس مجرب در این زمینه بسیار مهم است. شرکت فناوران آتیه گئومات، به کمک متخصصان خود سال‌ها است، در زمینه کابل کشی، راه اندازی، پشتیبانی و فروش تجهیزات مختلف شبکه و سرور فعالیت می‌کند و گزینه‌ای قابل اعتماد برای مشتریان می‌باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید با کارشناسان مجموعه در تماس باشید.

    فناوران آتیه گئومات

    سوالات متداول

    • انواع تجهیزات مورد نیاز در شبکه به چند دسته تقسیم می‌شوند؟

    انواع تجهیزات موردنیاز در شبکه، به دو دسته کلی تجیزات پسیو و تجهیزات اکتیو تقسیم می‌شوند که هر کدام زیرمجموعه‌های خود را دارند.

    • برای کابل کشی شبکه به کجا مراجعه کنیم؟

    اگر برای راه اندازی شبکه موردنظر خود نیاز به کابل کشی دارید؛ می‌توانید از طریق سایت فناوران آتیه گئومات اقدام کنید و پاسخ تمام سوالات خود را به دست آورید.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۴ رای

    دیدگاهی در مورد “تجهیزات کابل کشی شبکه

    1. معین فراهانی گفت:

      بسیار عالی

    2. صابر گفت:

      جالب بود

    3. امانی گفت:

      عالی. خدمات راه اندازی و کابل کشی شبکه هم انجام میدید؟

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    سبد خرید
    ورود

    هنوز حساب کاربری ندارید؟

    شروع به تایپ کردن برای دیدن پستهایی که دنبال آن هستید.