شبکه به معنای انتقال اطلاعات به صورت مفید و معنادار با استفاده از سیستمهای کامپیوتری است. به بیانی دیگر، شبکهها مجموعهای از سیستمهای الکترونیک هستند، که به یکدیگر متصل میشوند، تا اطلاعات بین آنهاجابهجا شود و ارتباط بین تعداد وسیعی از کاربران صورت پذیرد. بنابراین راه اندازی شبکه ارتباط طیف وسیعی از وسیلههای ارتباطی مانند تلفن و گوشی همراه را شامل میشود و تبادل داده بین آنها صورت میگیرد.
شبکهها در دنیای امروز و با پیشرفت تکنولوژی طرفداران بسیار زیادی پیدا کردهاند و در سراسر جهان مورد استفاده قرار میگیرند. شبکههای ارتباطی، رسانههای اجتماعی را نیز در بر میگیرند به عنوان مثال شبکه جهانی وب یا گوگل نیز در این دسته قرار میگیرد. لازم به ذکر است که این شبکهها قابل اطمینان هستند و میتوانند اطلاعات مورد نظر کاربر را به صورت امن بین سیستمهای دیگر جابهجا کنند. با توجه به اهمیت شبکه، لازم است که نصب و راه اندازی شبکه توسط افراد متخصص انجام شود.
منظور از راه اندازی شبکه چیست؟
راه اندازی و نصب شبکه به معنای تلفیق تنظیمات و خطمشیهای چند سیستم مختلف است. یعنی در سیستمها، جریانها و کنترلهایی که با اطلاعات شبکه در ارتباط هستند، هماهنگ میشوند و عملکرد شبکه را به صورت گروهی حفظ میکنند.
نصب و راه اندازی شبکه های کامپیوتری، نیاز اصلی هر شرکت است و با استفاده از آن میتوان نهایت استفاده را از سیستمهای سازمانی داشت و در صورتی که فرآیندهای نصب و راه اندازی به طور اصولی و استاندارد انجام بپذیرد، نتیجه نهایی بسیار باکیفیت خواهد بود و قابلیت ارتقا خواهد داشت. بعد از راه اندازی نیاز به پشتیبانی شبکه دارید که در هر دو صورت، شرکت فناوران آتیه گئومات بهترین گزینه خواهد بود.
برای کسب اطلاعات بیشتر همین الان تماس بگیرید.
برای کسب اطلاعات بیشتر تماس بگیرید.
چرا گئومات
تیم حرفهای و متخصص گئومات، همواره بهترین خدمات رسانی را برای شما عزیران دارد
شرکت فناوران آتیه گئومات با کمک تیم متخصص به بررسی و آنالیز نیازهای مشتریان پرداخته و در زمینه ارائهی بهترین خدمات به مشتریان، تمام تلاش خود را میکند.
به منظور رسیدگی هر چه بهتر و سریعتر به درخواستهای شما، تیم فناوران آتیه گئومات، به صورت 24 ساعته آمادهی ارائهی پشتیبانی به مشتریان خود میباشد.
فناوران آتیه گئومات به منظور بهبود کیفیت و اعتمادسازی توانایی ارائه گزارشات لازم را به مشتریان خود دارد.
تیم متخصصان گئومات همیشه برای رفع مشکلات کاربران و ارتقا خدمات ارائه شده به آن ها آماده ی خدمت رسانی خواهد بود.
مزایای راه اندازی شبکه
بسیاری از شرکتها و کمپانیهای بزرگ نیازمند راه اندازی و پشتیبانی شبکه هستند. به طوری که اگر کمپانی موردنظر، بیش از یک سیستم را مورد استفاده قرار دهد، نیاز به راه اندازی شبکه برای آن وجود خواهد داشت. استفاده از شبکهها موجب انتقال سریع تر اطلاعات به روز و کاربردی میشود و مدیریت و پشتیبانی مرکزی آن امکان پذیر است. همچنین سیستمهای متصل به شبکه میتوانند از اطلاعات سخت افزاری و نرم افزاری مشابه استفاده کنند و نیاز به تنظیم مجدد نخواهند داشت.
شبکهها بسیار انعطاف پذیر و ارزان قیمت هستند و با توجه به کارایی شان از بهای مناسبی برخوردار هستند و کارفرما میتواند با توجه به نیاز خود، شبکه مورد نظر را انتخاب نماید.
انواع خدمات نصب و راه اندازی شبکه
خدمات شبکه به دو دسته پسیو و اکتیو تقسیم بندی میشوند. خدمات پسیو شبکه، به خدماتی گفته میشود، که در زمان راه اندازی شبکه به مرحله پیکربندی سیستم وارد نمیشود و تغییرات ایجاد شده در آن، زیر ساختهای سیستم را شکل میدهد و پایه و اساس شبکه را تولید میکند. خدمات پسیو شامل طراحی استاندارد، خدمات باکیفیت، طراحی نقشه، نصب و راه اندازی کابل شبکه، نصب و راه اندازی دوربین مداربسته متصل به شبکه، نصب سیستمهای ضد حریق و کابل کشی برق میشود.
در خدمات اکتیو شبکه که به آنها خدمات فعال نیز گفته میشود، نصب نرم افزارهای سیستم صورت میگیرد. به طوری که پس از نصب و راه اندازی زیر ساختهای سیستم که در دسته خدمات پسیو قرار میگیرد، زمان نصب انواع تجهیزات نرم افزاری و پیکربندی آنها که در دستهی اکتیو قرار میگیرند؛ است. بهره برداری مفید از شبکه نیز در دسته خدمات اکتیو شبکه قرار دارد. از دیگر خدمات این دسته میتوان به نصب ویندوزها، نصب آنتی ویروسها و تنظیمات یوزر و پسورد اشاره کرد.
مراحل راه اندازی و نصب شبکه
نصب و پیکربندی شبکه موجب مدیریت آسانتر سیستمهای متصل به شبکه میگردد. اینگونه با سهولت بیشتری میتوان به روزرسانی سیستمها را انجام داد. از جمله نکاتی که باید در هنگام نصب شبکه کامپیوتری مورد توجه قرار گیرد، نیازهای کارفرما است. سپس هزینههای مربوطه محاسبه و اعلام میگردد و قراردادی تنظیم میشود. در مرحله آخر راه اندازی شبکه های کامپیوتری، به طور کاملا استاندارد و اصولی انجام میپذیرد.
مشخص کردن نیازها و نقشهی کلی
در این مرحله لازم است تا پیمانکار با تعداد کاربرهای سیستم آشنا شده و محل قرارگیری میزهایی که سیستم بر روی آنها قرار دارد و تعداد سیستمهای موجود در کمپانی، مورد بررسی قرار گیرد. سپس نرم افزارهایی که بر روی سیستمهای مربوطه استفاده میشوند، بررسی گردند. در مرحله بعد، تجهیزات لازم جهت ارتقای سیستم برای نصب نرم افزارهای بیشتر و کاربردیتر، بررسی و تهیه میگردد. مقدار سیم کشی موردنیاز و تجهیزات لازم نیز باید با محاسبه تعداد کاربران و محل قرارگیری آنها، تعیین شود.
جلسه با کارفرما جهت اطلاع از نیازها
دومین قدم در خدمات راه اندازی شبکه کامپیوتری، جلسه با کارفرما و آشنایی با نیازهای کمپانی است. به عنوان مثال باید حوزه فعالیت شرکت و نرم افزارهای موردنیاز آن شناسایی شود. قابلیت استفاده از پرینتر و اسکنر نیز با مشورت کارفرما تعیین گردد. کارفرما باید مشخص کند که از شبکه چه انتظاری دارد و میزان اطلاعات منتقل شده به چه میزان خواهد بود و لازم به ذکر است که سرعت موردنظر کارفرما برای شبکه نیز باید تعیین گردد و قدرت شبکه مشخص شود.
اعلام هزینه های مرتبط
پس از انجام تحقیقات لازم و کسب اطلاعات درباره شرکت و کارفرما، لازم است که هزینه راه اندازی شبکه با توجه به فواصل بین سیستمها و کیفیت شبکه تعیین گردد. پس از مشخص نمودن تجهیزات لازم جهت نصب شبکه، بهای آن محاسبه میگردد و به کارفرما اعلام خواهد شد. البته لازم به ذکر است که کسب اطلاعات در زمینه بودجه موردنظر کارفرما نیز در این زمینه مفید خواهد بود. زیرا کیفیت سیستم و کاربرد آن توسط هزینهای که کارفرما و مدیران میپردازند، مشخص میشود.
انعقاد قرارداد
مرحله بعد در فرایند تاسیس شبکه، انعقاد قرارداد است. یعنی در این مرحله تمام هزینهها، مزایا و سیستم انتخاب شده به کارفرما اعلام میگردد و در صورت تایید توسط مدیران شرکت، قراردادی بسته میشود. طبق آن قرارداد، پیمانکار موظف است که نصب شبکه را به بهترین شکل ممکن انجام دهد. کارفرما نیز موظف است تا هزینهها را در زمان مقرر شده پرداخت نماید.
انواع تجهیزات شبکههای کامپیوتری
همانطور که قبلا اشاره کردیم؛ خدمات شبکههای کامپیوتری به طور کلی به دو دسته پسیو و اکتیو تقسیم بندی میشوند. این دو مفهوم، جزء مفاهیم تخصصی راه اندازی شبکه به شمار میروند. خدمات اکتیو و پسیو شبکه، مکمل یکدیگر هستند و از اهمیت یکسانی برخوردارند. لازم به ذکر است که این دو اصطلاح برای راهنمایی بهتر افراد متخصص طراحی شده و استفاده میشوند. برای ارتباط موثر و کاربردی یک شبکه کامپیوتری باید همه اجزای آن به هم متصل باشند و به درستی عمل کنند. هر کدام از خدمات پسیو و اکتیو دارای تجهیزات مختلفی هستند که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد.
برای کسب اطلاعات بیشتر همین الان تماس بگیرید.
برای کسب اطلاعات بیشتر تماس بگیرید.
معرفی تجهیزات پسیو شبکه
معرفی تجهیزات اکتیو شبکه
پس از راه اندازی پسیو و بنا کردن زیرساختهای سیستم، نوبت به راه اندازی تجهیزات اکتیو میرسد. این نوع خدمات و تجهیزات، وظیفه راه اندازی نرم افزاری و استفاده از شبکه را بر عهده دارند. لازم به ذکر است که، جریان الکتریکی و سیگنالهای انتقال یافته توسط سیستم را تحت تاثیر قرار میدهند؛ تا انتقال اطلاعات به صورت مفید و امن انجام پذیرد. از خدمات شبکه اکتیو میتوان به روتر شبکه، مودم، سوئیچ، نصب سیستمهای ویندوزی و نصب آنتی ویروسها اشاره کرد.
مزایای شبکهی سیمی و بی سیم
شبکههای کامپیوتری به دو دسته بی سیم و سیمی تقسیم بندی میشوند، که هر کدام از آنها مزایا و معایب منحصر به فردی دارند. شبکههای سیمی از پرکاربردترین شبکههای نصب شده در بین کارفرماها هستند. زیرا این شبکهها، کم هزینه بوده و انتقال اطلاعات را با سرعت بالا انجام میدهند. ساختار سادهای دارند و با نصب این نوع شبکه بر روی سیستمهای متصل، نرخ خطا به طرز قابل توجهی پایین میآید.
انواع شبکه های بی سیم یا سیستمهای متصل به اینترنت، هزینه نگهداری پایینتری نسبت به نوع سیمی دارند و از بهای نصب کمتری برخوردار هستند. لازم است ذکر کنیم که این نوع شبکهها، از امنیت کمتری برخوردار میباشند و سرعت انتقال اطلاعات آنها پایین است؛ اما مقیاسپذیری بالایی دارند و به راحتی ارتقا مییابند. پیکربندی و ارتقای این شبکه به صورت مجازی انجام میپذیرد. پس در صرف زمان و هزینه صرفهجویی مینماید و به راحتی به سیستمهای جدیدتر خریداری شده متصل میگردد.
در راه اندازی و اجرای شبکه به چه نکاتی باید توجه کرد؟
هنگام نصب شبکه باید نکاتی را مورد توجه قرار داد. در واقع برای نصب و راه اندازی شبکه کامپیوتری، میتوان از کمک متخصصان فناوری آتیه گئومات بهره برد؛ تا خطاهای احتمالی موجود در شبکه حداقل شود و امنیت شبکه افزایش یابد. به عنوان مثال، هر کاربر باید تسلط کامل بر روی سیستم خود داشته باشد، تا سرعت انتقال اطلاعات بیشتر شود. استفاده از متخصصان در نصب شبکه باعث میشود که زمان بهره برداری و دریافت نتیجه کمتر شود. یعنی شبکههای کامپیوتری با سرعت بیشتری راه اندازی شوند.
از دیگر نکاتی که باید در هنگام نصب شبکه به آن توجه نمود؛ ساختار بنا است. یعنی باید معماری شرکت و خانه، به طور کامل مورد بررسی قرار گیرد و مکانهایی که در آنها سیستم قرار دارد، مشخص گردد. سپس میزان سیمها و تجهیزات موردنیاز محاسبه شود. نصب شبکه باید به گونهای باشد که همه سیستمها از بیشترین سرعت برای انتقال اطلاعات برخوردار باشند و طول سیمها به مقدار قابل توجهی کاهش یابد.
راه اندازی شبکه کامپیوتری خانگی
در منازل نیز میتوان از شبکههای کامپیوتری بهره برد و برای شبکه کردن چند کامپیوتر اقدام کرد. برای انجام این کار لازم است که کامپیوتر با استفاده از روتر به مودم متصل شود و اداپتور اترنت بر روی آن نصب گردد. امروزه آداپتور، بر روی بسیاری از سیستمهای جدید وجود دارد و نیاز به صرف هزینه برای نصب آن نخواهد بود.
خدمات نصب و راه اندازی شبکه در یک سازمان
برای راه اندازی شبکه های کامپیوتری در سازمان، به تجهیزات بزرگتر و پیشرفتهتری نیاز خواهد بود. زیرا سازمانها از تعداد بسیار زیادی سیستم استفاده میکنند، که باید آنها را به هم متصل نمود. استفاده از شبکههای بی سیم در سازمانها، گزینه مناسبی به شمار میآید. زیرا ارتقای آن آسان است و وجود سیمها باعث ایجاد مشکل در رفت و آمد و اشغال فضا نخواهد شد. برای نصب شبکه در سازمانها و کمپانیها، باید هزینه بیشتری صرف شود تا شبکههای قویتر و کاربردیتری نصب و راه اندازی گردند.
قیمت خدمات راه اندازی و نصب شبکه
هزینه راه اندازی شبکه با توجه به شبکه انتخاب شده توسط کارفرما، متفاوت است و هرچه کیفیت آن بالاتر باشد، سرعت انتقال آن بالاتر رفته و بهای آن نیز بیشتر میشود. البته لازم است ذکر کنیم که این هزینهها ثابت نبوده و با گذشت زمان دچار تغییر میشوند. هزینه نصب شبکههای کامپیوتری تا حد زیادی به متراژ بنا و موقعیتهای سیستمها وابسته است. تعداد سیستمها نیز متفاوت است. بی سیم یا با سیم بودن شبکه نیز در محاسبه هزینه، تاثیر بسزایی دارد. برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید با شمارههای 78145-021 و 72455000-021 تماس بگیرید.
سخن پایانی
در این مطلب بیان شد که شبکهها بر روی سیستمها نصب میشوند و ارتباطی بین کامپیوترهای موجود در یک سارمان ایجاد میکنند. این شبکهها سرعت انتقال اطلاعات بالایی دارند و از امنیت خوبی برخوردار هستند. گفته شد که خدمات شبکههای کامپیوتری به دو دسته پسیو و اکتیو تقسیم بندی میشود که نوع پسیو آنها، زیر ساختار سیستم را ایجاد میکند و تجهیزات اکتیو، نرم افزارهای موجود در کامپیوتر را کنترل مینمایند و بر روی جریان الکتریکی و سیگنالهای ارسال شده تغییراتی را ایجاد میکنند.
نصب شبکهها در منزل و داخل شرکتها نیز امکان پذیر است. در راه اندازی آن باید از نیروی متخصص استفاده شود و متراژ بنا را در نظر گرفت. سیستمهای بی سیم هزینه نگهداری کمتری نسبت به نوع با سیم دارند و بصرفه تر هستند؛ اما سرعت انتقال پایینتری دارند. متقاضیان میتوانند برای استفاده از خدمات نصب و راه اندازی شبکه از طریق سایت فناوران آتیه گئومات که سالها است در زمینهی ارائهی خدمات و پشتیبانی از شبکه و سرور ، فعالیت میکند، اقدام نمایند.
فناوران آتیه گئومات
سوالات متداول
- راه اندازی و نصب شبکه چه مزایایی دارد؟
استفاده از شبکهها موجب انتقال سریعتر اطلاعات به روز و کاربردی میشود و مدیریت و پشتیبانی مرکزی آن امکان پذیر است. همچنین سیستمهای متصل به شبکه میتوانند از اطلاعات سخت افزاری و نرم افزاری مشابه استفاده کنند و نیاز به تنظیم مجدد نخواهند داشت.
- از کدام شرکت برای راه اندازی شبکه کمک بگیریم؟
فناوران آتیه گئومات بهترین گزینه برای راه اندازی و نصب شبکه است. چرا که از سال 1395 فعالیت حرفهای خود را آغاز کرده و با شرکتهای بزرگی تجربهی همکاری داشته است و در زمینههای مختلفی همچون فروش تجهیزات سرور و کامپیوتر، پشتیبانی و راه اندازی سرور، پشتیبانی و راه اندازی voip و …. فعالیت می کند.