امروزه افراد بسیاری از دوربینهای مداربسته در خانه، دفتر کار و… استفاده میکنند. اما همه آنها نمیدانند که انتخاب کابل های CCTV مناسب به اندازه انتخاب دوربین مهم است. انتخاب کابل روی وضوح صدا، ویدئو و قابلیت اطمینان سیستم تاثیر میگذارد. انواع مختلفی از کابلها وجود دارند، بایستی در هنگام راه اندازی دوربین مدار بسته با توجه به تجهیزات خاصی که استفاده میشوند، نوع مناسب کابل نیز انتخاب گردد. در همین راستا طی این مقاله انواع کابل دوربین مداربسته و کاربرد آنها بیان خواهیم کرد.
فهرست مطالب
Toggleانواع کابل دوربین مداربسته
کابلها یکی از مهمترین تجهیزات دوربین مداربسته هستند. وقتی صحبت از انتخاب کابل برای سیستم دوربین مداربسته به میان میآید، ممکن است این فرایند به آن سادگی که انتظار میرود نباشد. انواع مختلفی از کابلهای دوربین مداربسته وجود دارند که میتوان آنها را برای سیستم مداربسته به کار برد. نوع خاص تجهیزاتی که دارید به طور کلی مشخص میکند که باید کدام کابل را استفاده نمایید. در ادامه به بررسی 5 مورد از رایجترین کابلهای CCTV و کاربرد آنها میپردازیم.
کواکسیال
کابل کواکسیال قدیمیترین نوع کابل CCTV میباشد و هنوز هم در دوربینهای آنالوگ مورد استفاده قرار میگیرد. کابلهای Coaxial با یک رسانای داخلی ساخته میشوند که توسط چندین لایه عایق پوشانده شده است. همچنین دارای یک ژاکت و حفاظ رسانا در دور خود هستند تا از تداخل الکترومغناطیسی (EMI) جلوگیری شود.
انواع مختلفی از کابلهای کواکسیال بسته به هدف آنها وجود دارد. آنها سازگار و با دوام هستند، میتوانند مقیاسپذیر باشند و ظرفیت انتقال 10 Mb را فراهم کنند. نصب کابلهای کواکسیال آسان بوده و مقرون به صرفه میباشند. علاوه بر این، سیگنالهای الکترومغناطیسی تنها در داخل رسانا منتقل میشوند، بنابراین هیچ اتلاف توانی وجود ندارد، به همین دلیل، نصابها میتوانند این نوع کابلها را بدون نگرانی از تداخل در کنار اشیا فلزی قرار دهند.
کواکسیال ترکیبی
کابل کواکسیال ترکیبی یا همان کابل ترکیبی از انواع مخلتلف کابل دوربین مداربسته میباشد. این نوع از ادغام دو نوع کابل، یعنی کابل کواکسیال و کابل برق، تشکیل شده است. کابلهای ترکیبی برای اتصال دوربینهای مداربسته به دستگاه DVR و مانتیورینگ مورد استفاده قرار میگیرد. معمولاً از کابل کواکسیال RG59 برای انتقال تصویر و کابل برق 18/2 برای تأمین نیاز به برق تشکیل شدهاند. آنها برای سیستمهای دوربین مداربسته آنالوگ و AHD به کار میروند. اما باید توجه داشت که برای سیستمهای دوربین مداربسته IP ، این نوع کابل مناسب نمیباشد.
کابل شبکه
یک گزینه دیگر در میان انواع کابل دوربین مداربسته، کابل شبکه است. کابلهای اترنت آن دسته از سیمکشیهای دوربین امنیتی هستند که معمولا در سیستمهای دوربین IP دیده میشوند، جایی که سیگنالهای دیجیتال بر روی یک شبکه منتقل میشوند. این کابلها در دسته بندیهای مختلفی مانند CAT۵، CAT۶ و CAT۷ موجود هستند که هر کدام نرخ انتقال داده متفاوتی داشه و فاصله خاصی را میتوانند پوشش دهند.
CAT۵ رایجترین نوع کابل شبکه است که نرخ انتقال داده تا 100 Mbps و حداکثر فاصله انتقال تا ۱۰۰ متر را ارائه میدهد. CAT۶ نرخ انتقال داده بالاتر تا 1 Gbps و حداکثر فاصله تا ۱۰۰ متر را ساپورت میکند. CAT۷ نرخ انتقال داده تا ۱۰ Gbps و برای حداکثر فاصله تا ۱۰۰ متر مناسب است. شما میتوانید از طریق همین سایت برای خرید کابل شبکه با بهترین قیمت و کیفیت اقدام کنید.
فیبر نوری
فیبر نوری یک رشته بسیار نازک از شیشه خالص است که به عنوان یک هدایت کننده برای نور در فواصل طولانی عمل میکند. از یک اصل به نام بازتاب داخلی کل استفاده مینماید. کابل فیبر نوری در واقع از دو لایه شیشه تشکیل شده: هسته برای حمل سیگنال نور واقعی و روکش که هسته را احاطه کرده است. روکش فلزی دارای ضریب شکست کمتری نسبت به هسته است. این باعث بازتاب داخلی کامل در هسته میشود.
اکثر فیبرها به صورت جفت دوپلکس کار میکنند: یک فیبر برای انتقال و دیگری برای دریافت استفاده میشود. دو نوع اصلی از کابلهای فیبر نوری وجود دارد: فیبر تک حالته (SMF) و فیبر چند حالته (MMF). تفاوت آنها در اندازه هسته است که تعیین میکند چه مقدار داده میتواند و با چه سرعتی منتقل شود.
کابل فیبر نوری بسیار سریع عمل میکند، تفریبا تداخل الکترومغناطیسی ندارد. پهنای باند بالایی داشته و میتواند در مسافتهای طولانی کار کند. این کابل برای دوربینهای مداربسته با سرعت و کیفیت بالا که در مکانهای با مسافت طولانی قرار میگیرند مناسب است. اما فیبر از بین انواع کابل دوربین مداربسته، گرانترین آنهاست. به دانش فنی بیشتری نسبت به کابلهای دیگر نیاز دارد. شما باید نیروی انسانی زیادی را برای نصب و نگهداری آن به کار بگیرید.
کابل سیامی
یکی دیگر از انواع کابل دوربین مداربسته، کابلهای Siamese هستند. کابلهای سیامی کابلهای کواکسیال هستند که مجموعهای از سیمهای برق به آن وصل شدهاند. در صورتی که منبع تغذیه دورتر از دستگاه ضبط باشد؛ این سیمهای برق ممکن است از کابلهای کواکسیال جدا شوند. از این کابلهای دوربین امنیتی میتوان برای انتقال همزمان داده و برق استفاده کرد. در نتیجه از لحاظ اقتصادی نیز مقرون به صرف بوده و ارزش خرید بالایی دارند.
کابلهای سیامی به گونهای ساخته شدهاند که امکان انتقال نیرو را بدون هیچ گونه تداخال بیمورد در انتقال ویدیو فراهم میکنند. این امر قابلیت اطمینان دادهها را تا حد زیادی افزایش میدهد. آنها ممکن است برای رله سیگنالها در فاصله فیزیکی نسبتا طولانیتر استفاده شوند.
با توجه به این که هم برق و هم دادهها در یک کابل منتقل میشوند، فرایند راه اندازی یک سیستم نظارت تصویری تا حد زیادی ساده شده اما کنترل، نصب و راه اندازی آنها در مقایسه با دیگر کابلهای دوربین مداربسته پیچیدهتر است.
چه نوع کابل دوربین مداربستهای برای من مناسب است؟
بالاتر انواع کابل دوربین مداربسته را برایتان شرح دادیم. برای تعیین نوع کابل مورد نیاز برای سیستم مداربسته خود، چند فاکتور وجود دارد که باید در نظر بگیرید:
- نوع دوربین: انواع مختلف کابل CCTV برای انواع مختلف دوربینها موردنیاز است. دوربینهای آنالوگ معمولا از کابلهای کواکسیال برای انتقال سیگنالهای ویدیویی استفاده میکنند، در حالی که دوربینهای IP از کابلهای اترنت برای انتقال سیگنالهای دیجیتال استفاده مینمایند.
- فاصله انتقال (Transmission Distance): فاصله بین دوربین و دستگاه ضبط، یکی از نکات مهم هنگام انتخاب کابل است. کابلهای کواکسیال میتوانند سیگنالهای آنالوگ را تا ۳۰۰ متر ارسال کنند، در حالی که اتصالات اترنت میتوانند دادههای دیجیتال را تا ۱۰۰ متر فراهم کنند. برای مسافتهای طولانیتر، ممکن است به کابلهای فیبر نوری نیاز باشد.
- نوع سیگنال: نوع سیگنالی که باید منتقل شود نیز عامل مهمی در انتخاب انواع کابل دوربین مداربسته است. سیگنالهای آنالوگ به کابلهای کواکسیال نیاز دارند، در حالی که سیگنالهای دیجیتال به کابلهای اترنت نیاز دارند. کابلهای فیبر نوری میتوانند هم برای سیگنالهای آنالوگ و هم دیجیتال استفاده شوند.
- بودجه: هزینه کابل نیز موضوع مهمی است. کابلهای کواکسیال معمولا ارزانترین جایگزین هستند، در حالی که کابلهای اترنت و فیبر نوری گرانتر میباشند.
- محیط: محیطی که کابل در آن نصب خواهد شد نیز میتواند بر انتخاب کابل تاثیر بگذارد. به عنوان مثال، اگر کابل در معرض دمای شدید، رطوبت یا دیگر عوامل محیطی قرار بگیرد، ممکن است به کابلی با عایق یا محافظ اضافی نیاز داشته باشید.
حداکثر طول کابل دوربین مداربسته تحت شبکه
یکی از معیارهای انتخاب انواع کابل دوربین مداربسته، همانگونه که بالاتر گفتیم فاصله انتقال است. بسته به نوع سیستم دوربین مداربسته تحت شبکهای که دارید؛ بایستی کابل مناسب را انتخاب نمایید. کابلهای CAT 5، CAT 6، CAT 7، که هر 3 میتوانند حداکثر فاصله 100 متر را پوشش بدهند. البته با استفاده از ابزار تقویت کننده میتوان این مقدار را تا 200 متر افزایش داد. برای مسافت بیشتر کابل فیبر نوری میتواند گزینه مناسبتری باشد.
حداکثر طول کابل دوربین مداربسته آنالوگ
کابلهای کواکسیال RG-59 و RG6 از انواع کابل دوربین مداربسته هستند که در سیستم دوربین آنالوگ به کار میروند. کابل RG-59 مسافتی در حدود 200 تا 250 متر را ساپورت ساپوت میکند. RG6 نیز در حالت عادی حداکثر فاصله 300 متر را ارائه میدهد با استفاده از مولتی باند یا همان آمپلی فایر میتوان این اندازهها را برای RG-59 تا 1000 متر و RG6 را تا 900 متر افزایش
سخن پایانی
انواع کابل دوربین دوربین مداربسته در بازار موجود است که هر کدام ویژگیها و مزایای خاص خود را دارند. در این مقاله برخی از رایجترین آنها و عواملی که باید هنگام تهیه کابل مناسب برای دوربین خود در نظر بگیرید، بیان کردیم. به طور کلی انتخاب انواع کابل CCTV به نیازهای خاص سیستم مداربسته شما بستگی دارد و مهم است که تمام عوامل دخیل را به دقت در نظر بگیرید.
منبع: satmaximum
فناوران آتیه گئومات
سوالات متداول
- چند نوع کابل دوربین مداربسته وجود دارد؟
انواع مختلفی از کابلها برای دوربین مداربسته وجود دارند که هر کدام قابلیت خاصی را ارائه میدهند. برخی از آنها شامل: کابل شبکه، کواکسیال، سیامی، کواکسیال ترکیبی و فیبر نوری هستند که در این مقاله مورد بررسی قرار دادهایم.
- آیا میتوانم از کابل Cat ۶ برای CCTV استفاده کنم؟
بله میتوان از کابل CAT6 UTP نیز برای دوربین مداربسته استفاده کرد. ولی کابل کواکسیال با توجه به اینکه در مجاورت برق دچار تداخل نمیشود، سیگنالها را در فواصل طولانیتر و بدون افت کیفیت منتقل میکند، گزینه بهتری است.
- برای دوربین مداربسته به چه سیمی نیاز است؟
بسته به نوع دوربین، فاصله بین دوربین و دستگاه ضبط به اندازه کابل متفاوتی نیاز است. برای دوربینهای مداربسته آنالوگ معمولا از کابل کواکسیال RG۵۹ و کابل کواکسیال RG۶ استفاده میشود، در حالی که برای دوربینهای IP دیجیتال معمولا از کابلهای شبکه رده ۵ (CAT۵) یا رده ۶ (CAT۶) استفاده میشود.