مشاوره تخصصی:  ۰۲۱۷۸۱۴۵

راه اندازی voip

  • راه اندازی voip
    راه اندازی voip

    ارتباطات بخش مهمی از تعاملات روزانه بین افراد هستند. این ارتباطات می‌توانند حضوری یا تلفنی باشند. Voip اصطلاحی است که اغلب هنگام صحبت در مورد ارتباطات یکپارچه و تماس آنلاین استفاده می‌شود. امروزه، راه اندازی voip برای بسیاری از مشاغل الویت دارد.

    سیستم ویپ مزایای زیادی از جمله افزایش کیفیت تماس و صرفه جویی در هزینه‌ها را ارائه می‌دهد. این موضوع می‌تواند برای کسانی که از قبل با آن آشنایی نداشته‌اند موضوع پیچیده‌ای باشد، بنابراین مهم است که بدانیم سیستم voip چیست و چگونه کار می‌کند. در ادامه به معرفی سیستم ویپ به طور کامل خواهیم پرداخت. سپس می‌توانید برای راه اندازی و پشتیبانی voip از طریق گئومات اقدام نمایید.

    برای کسب اطلاعات بیشتر همین الان تماس بگیرید.

    برای کسب اطلاعات بیشتر تماس بگیرید.

    سیستم تلفن voip چیست؟

    فناوری Voip مخفف عبارت Voice over internet protocol به معنای “تماس صوتی از طریق پروتکل اینترنت” است. این فناوری امکان برقراری تماس‌های صوتی را از طریق شبکه اینترنت، به جای استفاده از شبکه‌های تلفنی سنتی فراهم می‌کند. در واقع، VOIP صدای شما را به داده‌های دیجیتالی تبدیل می‌کند و آن را از طریق اینترنت ارسال می‌کند.

    این فناوری مسئول ارسال ترافیک جلسات صوتی و چند رسانه‌ای در سیستم‌های پروتکل اینترنت است. و خدمات ارتباطی مانند پیامک، فکس و پیام‌های صوتی را از طریق اینترنت فعال می‌کند. به عبارت دیگر، Voip چیزی است که تلفن و ارتباطات آنلاین را ممکن می‌کند. از هر پلتفرم ارتباطی که استفاده کنید، Voip  در هسته آن قرار دارد. با این حال، ویژگی‌های راه اندازی voip بر اساس ارائه دهندگان گوناگون متفاوت خواهد بود.

    برخی از سرویس‌ها فقط امکان تماس در سرویس خود را ارائه می‌دهند، در حالی که برخی دیگر می‌توانند به شماره تلفن‌های راه دور و بین المللی نیز وصل شوند. بعضی از سرویس‎‌ها نیز فقط می‌توانند روی تلفن‌های Voip کار کنند.

    نحوه کار این سیستم چگونه است؟ تلفن شما به سوئیچ یا روتر در شبکه LAN متصل می‌شود. هنگامی که تصمیم می‌گیرید یک شماره تلفن را شماره گیری کنید، تلفن، آی پی شما را به ارائه دهنده Voip می‌فرستد تا طرف مقابل بتواند با شما ارتباط بگیرد. سپس سرویس ویپ تماس را برقرار می‌کند و بسته‌های داده را از تلفن شما مبادله خواهد کرد. تلفن شما تمامی سیگنال‌های دیجیتال دریافتی را دوباره به صدایی که قابل شنیدن توسط شما باشد تبدیل می‌کنند.

    چرا گئومات

    تیم حرفه‌ای و متخصص گئومات، همواره بهترین خدمات رسانی را برای شما عزیران دارد

    اهمیت راه اندازی ویپ

    راه اندازی voip با توجه به افزایش سرعت و کیفیتی که می‌تواند به مکالمه‌ها از طریق اینترنت بدهد، برای بسیاری از سازمان‌ها و شرکت‌ها اهمیت دارد. این سیستم امنیت بسیار بالایی را برای مکالمات کاربران فراهم می‌کند. تمامی مکالمات حین رد و بدل شدن توسط بسته‌ها، رمزنگاری می‌شوند، به همین دلیل به راحتی قابل دریافت توسط اشخاص دیگر نیستند.

    شرکت‌هایی که از سیستم ویپ استفاده می‌کنند، از امکانات بیشتری بهره مند می‌شوند. به طور مثال، تماس‌های ورودی و خروجی و منوی صوتی بخشی از امکاناتی هستند که با راه اندازی این سیستم به آن‌ها دسترسی خواهید داشت.

    تلفن متصل به سیستم ویپ
    تلفن متصل به سیستم ویپ

    مزایای راه اندازی voip

    راه‌اندازی سیستم VOIP مزایای متعددی را برای کاربران فراهم می‌کند که این مزایا نه تنها به بخش کسب‌وکار بلکه به حوزه‌های آموزشی، شخصی و حتی دولتی نیز تسری پیدا می‌کند. در ادامه، به برخی از اصلی‌ترین مزایای VOIP اشاره می‌کنیم:

    • کیفیت بالای انتقال صدا

    با پیشرفت‌های اخیر در فناوری VOIP، کیفیت صدای تماس‌ها به‌طور قابل ملاحظه‌ای بهبود یافته است. با استفاده از این سیستم می‌توانید صداهای با کیفیت بالا، بدون قطع شدن یا مبهم بودن را داشته باشید.

    • داشتن ویژگی های خاص

    علاوه بر تماس صوتی، VOIP امکان برقراری تماس تصویری، پیام‌رسانی فوری، اشتراک‌گذاری فایل و برگزاری جلسات ویدیویی را فراهم می‌کند. این سیستم‌ها می‌توانند برای شرکت‌ها یا محل کار بسیار کاربردی باشند. آن‌ها از ویژگی‌هایی مانند دستیار صوتی، قابلیت صف تماس و ضبط تماس برخوردار هستند. 

    • قابل ادغام بودن با پلتفرم‌های مختلف

    شما می‌توانید خدمات ویپ را به راحتی با سایر خدمات دیجیتالی مانند CRM ادغام کنید. مثلا رونویسی پست صوتی می‌تواند پیام ها را به ایمیل شما بفرستد تا هر زمان که بخواهید آن‌ها را بخوانید.

    • کاهش هزینه‌های تماس

    یکی از بزرگ‌ترین مزایای VOIP کاهش قابل توجه هزینه تماس‌ها، به ویژه تماس‌های بین‌المللی، است. از آنجا که داده‌ها از طریق اینترنت منتقل می‌شوند، هزینه‌های مرتبط با شبکه‌های تلفن سنتی حذف می‌گردند. 

    • کاهش هزینه‌های زیرساختی

    هزینه راه اندازی Voip بالا نیست به همین خاطر اکثر کسانی که برای راه اندازی تلفن خود از آن استفاده کرده‌اند، توانسته‌اند تا شصت درصد از قبض‌های خود را کاهش دهند. بنابراین سازمان‌ها می‌توانند با استفاده از VOIP، هزینه‌های مربوط به نگهداری و به‌روزرسانی زیرساخت‌های تلفنی را کاهش دهند. 

    • قابلیت استفاده از هر مکان

    با VOIP، کاربران می‌توانند از هر نقطه‌ای که به اینترنت دسترسی دارند، تماس‌های خود را برقرار کنند. این امر برای کارمندان دورکار یا افرادی که در سفر هستند، بسیار مفید است.

    • انعطاف‌پذیری در تنظیمات

    سیستم‌های VOIP به کاربران اجازه می‌دهند تا تنظیمات مرتبط با تماس‌ها، مانند انتقال تماس، پیام‌های صوتی و اعلان‌ها را به راحتی تغییر دهند. همچنین کسب‌وکارها می‌توانند به راحتی تعداد خطوط و امکانات VOIP خود را با توجه به نیازهای در حال تغییر خود افزایش یا کاهش دهند.

    • نگهداری و مدیریت ساده‌تر

     سیستم‌های VOIP نسبت به سیستم‌های تلفنی سنتی، نگهداری و مدیریت آسان‌تری دارند.

    در نتیجه، راه‌اندازی VOIP می‌تواند تحولی عمده در نحوه ارتباطات درون سازمانی و بین‌المللی ایجاد کند، همچنین به عنوان یک راهکار مقرون به صرفه، قابل اعتماد و کارآمد برای انواع مختلف کاربران مطرح است.

    تجهیزات راه اندازی voip

    سرویس و راه اندازی voip، فناوری بسیار کاربردی به حساب می‌آید که لازمه آن، برای فعال شدن و کار کردن، اتصال به اینترنت است. ترجیحا این اتصال باید پر سرعت باشد تا پیام‌ها به خوبی منتقل شوند. پس از این که از اتصال اینترنت خود مطمئن شدید، باید درباره تجهیزات لازم با ارائه دهنده سیستم Voip خود صحبت کنید. معمولا بیشتر ارائه دهندگان تجهزات یکسانی را در نظر می‌گیرند که شامل میکروفون، هدفون و یک رایانه است. در برخی از موقعیت‌ها یک تلفن همراه نیز می‌تواند استفاده شود.

    • روتر و گیت وی

    روتر و گیت وی از جمله تجهیزات دیگری هستند که برای راه اندازی voip کاربرد دارند. روتر زمانی نیاز خواهد شد که شما از خطوط سیپ ترانک (SIP Trunk) استفاده کنید. نوعی از روتر وجود دارد که در صورت نصب آن، دیگر نیازی به استفاده از گیت وی ندارید. این روترها با نام سیسکو شناخته می‌شوند و طوری کار می‌کنند که خطوط آنالوگ تلفن را به سیستم مربوطه وصل خواهند کرد.

    گیت وی زمانی نیاز خواهد بود که قصد داشته باشید خطوط PSTN را به شبکه IP متصل کنید. گیت وی شامل تجهیزاتی است که هم در داخل کامپیوتر و هم مانند مودم می‌توانند به کار گرفته شوند.

    • آداپتور تلفن آنالوگ

     این آداپتورها برای تبدیل تلفن‌های سنتی آنالوگ به دستگاه‌هایی که می‌توانند با VOIP کار کنند؛ الزامی هستند. این آداپتورها سیگنال‌های آنالوگ را به دیجیتال تبدیل می‌کنند. مودم‌های معمولی قابلیت اتصال به Voip  را ندارند به همین دلیل باید یک آداپتور مخصوص به آن‌ها وصل شود تا بتوانند روی اینترنت اتصال ویپ را فراهم کنند. 

    • SIP Trunking

    سیپ ترانک امکان اتصال سیستم تلفنی VOIP را به شبکه تلفن عمومی فراهم می‌کند. SIP Trunking به شما امکان می‌دهد تماس‌های خروجی و ورودی را از طریق اینترنت انجام دهید.

    • هدفون

    هدفون برای کاربرانی که نیاز به دسترسی آزادانه دارند و می‌خواهند در هنگام تماس دست‌هایشان آزاد باشد؛ مناسب است.

    • تلفن IP

    این تلفن‌ها به طور مستقیم به شبکه اینترنت متصل می‌شوند و برای استفاده از VOIP طراحی شده‌اند. آن‌ها دارای امکاناتی مانند نمایشگر LCD، امکان برقراری تماس تصویری و دسترسی به دیگر خدمات VOIP هستند.

     

    تلفن ویپ و امکانات بیشمار آن
    تلفن ویپ و امکانات آن

    نحوه‌ی نصب و راه اندازی voip

    راه اندازی Voip شامل چند مرحله می‌شود که هر کدام باید به طور جداگانه انجام شوند. زمانی که سخت افزارهای مناسب این سیستم را تهیه کردید، باید نسبت به انتخاب ارائه دهنده و شماره اقدام کنید. معمولا با شماره‌هایی که از قبل دارید، می‌توانید این سیستم را نصب کرده و نیازی به تهیه شماره جدید نخواهد بود.

    حال نوبت به انجام مراحل نصب سیستم Voip  می‌رسد. معمولا مراحل نصب این سیستم باید توسط متخصصین انجام شود و شما به تنهایی نمی‌توانید این کار را انجام دهید. بزرگ ترین ویژگی این سیستم قابلیت راه اندازی با همان خطوط آنالوگ تلفن است و تنها نکته در مورد آن تهیه گیت وی است. پس از این که سیستم ویپ به طور کامل نصب شد، برای راه اندازی voip نیاز به یک سرور خواهید داشت. این سرور وظیفه یکپارچه کردن کل بخش‌های سیستم را به عهده دارد. اگر قصد راه اندازی سرور مورد نظر خود را دارید می توانید به راحتی از خدمات همین سایت اقدام نمایید.

    سفارشی سازی سیستم Voip

    سیستم ویپ به دلیل این که می‌تواند تماس‌ها و مکالمات تلفنی را بر بستر شبکه برقرار کند، قابل سفارشی سازی نیز خواهد بود. اما این سفارشی سازی چگونه انجام می‌شود؟

    نرم افزارهای مختلفی برای این کار وجود دارد که کاربردی ترین آنCRM  است. این نرم افزارها می‌توانند شرایطی را در سیستم ایجاد کنند که بتواند پاسخگویی هوشمند را انجام دهد. اولین چیزی که مشتریان را به یک کسب و کار یا سازمان جذب می‌کند، نحوه برقراری تماس تلفنی با آن مجموعه است. بنابراین هر چقدر که روی سیستم تلفنی خود سرمایه گذاری کنید، می‌توانید مشتریان را از خود راضی نگه دارید. کارشناسان ما در گئومات آماده ارائه انواع خدمات سفارشی سازی و پشتیبانی voip هستند و شما را در صورت داشتن سوال راهنمایی خواهند کرد.

    قرارگرفتن چندین تلفن ویپ در کنار یکدیگر
    تلفن های ویپ

    راه اندازی voip سیسکو چگونه است؟

    سیستم‌های ویپی که به صورت سیسکو هستند، تماس‌ها را از طریق همان شبکه داده‌ای که رایانه شما استفاده می‌کند منتقل می‌کنند. ترکیب صدا و داده در یک شبکه به این معنی است که شما کنترل بیشتری روی تلفن خود دارید. فناوری سیسکو این امکان را به شما می‌دهد که بتوانید شماره تلفن اصلی را با شناسه و رمز ورود مطابقت دهید. اما نحوه راه اندازی voip سیسکو چگونه است؟

    بیشتر بخوانید:‌ راه اندازی کامل VOIP سیسکو

    در سال‌های اخیر نرم افزارهای مختلفی از طریق سیستم عامل‌ها برای ارتباط تلفنی از طریق اینترنت طراحی شده‌اند. شرکت سیسکو نیز یکی از این نرم افزارها با نام Asterisk طراحی کرده است که در دسته نرم افزارهای سافت سوییچ قرار می‌گیرد. اگر بخواهید سیسکو را روی سیستم ویپ نصب کنید، باید نرم افزار مخصوص آن که ویژه سازمان‌های بزرگ است را روی سرور مربوطه راه اندازی کنید.

    سازمان‌های بزرگ و کوچک هر دو می‌توانند از سیسکو استفاده کنند، اما سیستمی که برای آن‌ها در نظر گرفته می‌شود متفاوت است. معمولا برای سازمان‌های بزرگ Asterisk، و برای سازمان‌های کوچک CME را در نظر می‌گیرند. سیستم‌های ویپی که از سیسکو به تنهایی استفاده می ‌کنند، ممکن است در مواجه با تماس‌ها محدودیت‌هایی داشته باشند. شرکت سیسکو برای این سیستم‌ها پروتکل‌هایی را در نظر می‌گیرد که سیستم‌های ویپ فقط از این پروتکل پشتیبانی خواهند کرد. پس به نظر می‌رسد که استفاده از Asterisk گزینه نسبتا مناسب‌تری از نظر پروتکل‌ها باشد.

    نحوه کار با تلفن ویپ
    شماره گیری با تلفن voip

    راه اندازی voip خانگی چگونه است؟

    بسیاری از افراد به دنبال راه اندازی voip خانگی هستند. آیا این کار ممکن است؟

    در پاسخ به این سوال باید گفت که بله این کار امکان پذیر است و باید برای آن تجهیزاتی تهیه کنید. سپس مراحل راه اندازی voip را به دقت طی کنید. اولین چیزی که برای راه اندازی نیاز دارید، یک اینترنت پر سرعت است که قطعی نداشته باشد و بتواند حداقل سرعت کافی را پشتیبانی کند. بهترین اینترنتی که می‌توانید برای این کار تهیه کنید، ADSL است.

    در قدم بعدی، باید خط تلفن آنالوگ خود را به خط اینترنتی تبدیل کنید. در این مرحله شما دو راه در پیش روی خود دارید. اگر می‌خواهید همچنان از خط آنالوگ استفاده کنید، باید با ارائه دهنده خود در این باره صحبت کرده و برای خط آنالوگ خود یک گیت وی نصب کنید. اما اگر می‌خواهید که خط آنالوگ را به دیجیتال تبدیل کنید باید با کمک مخابرات یک خط سیپ ترانک (SIP trunk) تهیه نمایید.

    وقتی که خط آنالوگ به دیجیتال تبدیل شد، باید چیزی را به عنوان یک سرور انتخاب کنید که در منزل معمولا یک رایانه شخصی بهترین گزینه خواهد بود. روی کامپیوتر تمامی نرم افزارهایی که برای راه اندازی voip نیاز است نصب می‌شود. معمولا کارشناسان و متخصصان نرم افزار Asterisk  را روی کامپیوتر نصب می‌کنند، زیرا بهترین نرم افزار در بین نرم افزارهای دیگر حوزه Voip است.

    قاعدتا اگر با بحث‌های شبکه آشنایی داشته باشید باید بدانید که تلفن‌های آنالوگ به تنهایی قابلیت اتصال به سرور را ندارند، پس تهیه یک آداپتور ATA می‌تواند اتصال آن‌ها را راحت‌تر کند. حال، نوبت به این می‌رسد که از طریق یک مودم تلفن خود را به سرورVoip  متصل نمایید.

    برای کسب اطلاعات بیشتر همین الان تماس بگیرید.

    برای کسب اطلاعات بیشتر تماس بگیرید.

    راه اندازی voip با مودم ADSL

    اتصال به مودم، مهم ترین و آخرین قدم برای راه اندازی voip است. بنابراین انتخاب یک مودم صحیح بسیار مهم خواهد بود. بسیاری از افراد برای این کار از مودم‌های Adsl استفاده می‌کنند. گرچه این مودم‌ها قابلیت همزمان سوئیچینگ و روتینگ را دارند، اما راه اندازی یک سیستم Voip با مودم Adsl به تنهایی ممکن نیست. با این حال، خطوط سیپ ترانک، نقش بسیار مهمی را در تبدیل خطوط آنالوگ به دیجیتال ایفا می‌کنند.

    مودم ADSL در این مرحله نقش یک ترمینال را ایفا می‌کند. بدین صورت که با کانفیگ سیستم ویپ می‌توانید از مودم هم برای ایجاد ارتباط با ISP و هم برای سیپ ترانک استفاده کنید.

    نمونه ای از تلفن ویپ
    نمایی از سیستم های ویپ

    راه اندازی voip با سانترال

    پاناسونیک، باکس‌هایی را به عنوان سانترال برای ساخت سرورها تولید کرده است که می‌توانند در راه اندازی voip نقش مهمی را ایفا کنند. سانترال معمولا مرکز تلفن در سرور اصلی به حساب می‌آید. مزایای باکس‌های سانترال، داشتن همه برنامه‌ها یه صورت یکجا و یکپارچه است به صورتی که دیگر نیازی به نصب برنامه‌ها نخواهید داشت. سانترال‌ها مدل‌های مختلفی دارند که NS و TDE دو سری از محبوب ترین مدل‌های آنان است. اگر قصد راه اندازی سانترال را دارید می‌توانید از خدمات فناوران آتیه گئومات استفاده نمایید.

    بزرگ ترین نکته مثبت این باکس‌ها پشتیبانی و داشتن تمام تجهیزات سیستم ویپ به صورت کامل است. برخی از مدل‌های باکس‌های سانترال قابلیت پشتیبانی همزمان از خطوط تحت شبکه و آنالوگ را دارند. بهترین دستگاه‌ها معمولا مدل‌های TDE هستند که ظرفیت زیادی داشته و آنالوگ نیز محسوب می‌شوند. تنها عیب آن‌ها این است که از پروتکل سیپ پشتیبانی نمی‌کنند. با استفاده از کارت‌های IP Extension می‌توان سیستم‌های ویپ را روی این دستگاه‌ها راه اندازی کرد. کارت‌های DSP نیز وجود دارند که معمولا انتخاب‌های بهتری نسبت به آی پی اکستنشن هستند.

    هزینه راه اندازی voip

    سیستم‌های ویپ با توجه به امکانات و مزایای زیادی که ارائه می‌دهند، با استقبال زیادی توسط سازمان‌ها روبرو شده‌اند. مهم ترین مرحله قبل از هرگونه اقدام برای راه اندازی voip، برآورد هزینه نصب آن است. اما چه فاکتورهایی در تعیین هزینه تاثیرگذار هستند؟

    • در ابتدا باید تعیین کنید که سازمان یا شرکت شما از چه نوع زیرساختی بهره می‌برد. سازمان‌هایی که از شبکه کامپیوتری برخوردار هستند، به راحتی می‌توانند این سیستم را پیاده سازی کنند.
    • خرید تجهیزات، نیازمند برآورد تعداد و نوع راه اندازی سیستم ویپ است.
    • کیفیت مرکز تلفنی نیز از نظر اصول و تامین امنیت مرکز تلفنی بسیار مهم خواهد بود.

    به خاطر داشته باشید که راه اندازی voip بسیار ارزان تر از آن چیزی که شما فکر می‌کنید است.

    نمایی از تلفن voip و دکمه های کاربردی آن
    نمایی از تلفن voip

    سخن پایانی

    حال که تا انتهای مطلب را مطالعه کردید، اکنون می دانید که سیستم ویپ چیست و چه مزایایی برای کسب و کار شما دارد. در قدم بعدی، باید تصمیم بگیرید که آیا قصد راه اندازی voip را دارید یا خیر؟ اگر پاسخ شما مثبت است باید نحوه راه اندازی را مشخص کنید. برای راهنمایی های بیشتر می توانید با کارشناسان ما تماس بگیرید.

    فناوران آتیه گئومات

    سوالات متداول

    • سیستم voip چیست؟

    این فناوری مسئول ارسال ترافیک جلسات صوتی و چند رسانه‌ای در سیستم‌های پروتکل اینترنت است. و خدمات ارتباطی مانند پیامک، فکس و پیام‌های صوتی را از طریق اینترنت فعال می‌کند. به عبارت دیگر، Voip چیزی است که تلفن و ارتباطات آنلاین را ممکن می‌کند. از هر پلتفرم ارتباطی که استفاده کنید، Voip  در هسته آن قرار دارد. با این حال، ویژگی‌های راه اندازی voip بر اساس ارائه دهندگان گوناگون متفاوت خواهد بود.

    • چرا باید برای راه اندازی voip به فناوران آتیه گئومات مراجعه کنیم؟

    اگر قصد راه اندازی و پشتیبانی voip را دارید، فناوران آتیه گئومات بهترین گزینه برای شما خواهد بود. این شرکت یک پکیج کامل در زمینه های مختلفی همچون راه اندازی و پشتیبانی شبکه، راه اندازی و پشتیبانی سرور، راه اندازی و پشتیبانی ویپ و… می باشد. که در کنار این خدمات انواع تجهیزات سرور، کامپیوتر، روتر و … را با مناسب ترین قیمت ها در اختیار مشتریان می گذارد.

    دیدگاهی در مورد “راه اندازی voip

    1. بهرام گفت:

      من خیلی مشکل داشتم. ممنون.

      1. مدیر وبسایت گفت:

        خداروشکر که تونستیم مشکلتون رو برطرف کنیم.

    2. Zahra گفت:

      voip با سانترال چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۲ رای
    سبد خرید
    ورود

    هنوز حساب کاربری ندارید؟

    شروع به تایپ کردن برای دیدن پستهایی که دنبال آن هستید.