امواج صوتی با ارتعاشات هوایی از فضا عبور میکنند و به گوش ما میرسند که در نهایت در اثر لرزش پرده گوش، ما قادر به شنیدن هستیم. واقعیت آن است که شبکه PSTN Network) PSTN) از گذشته های دور و از همان ابتدا بصورت ساده وجود داشته است، درگذشته ای نه چندان دور که انسان استفاده از اینترنت را تجربه نکرده بود، ارتباطات محاوره ای صرفاً از طریق تلفن و به کمک خطوط PSTN انجام می گرفت. و امروزه با گذشت زمان و ظهور تکنولوژی های جدید به شکل کنونی خود رسیده است تا ما در هر منطقه مخابراتی شاهد یک شبکه PSTN مجهز باشیم. در این مقاله جامع، به معرفی کامل PSTN و مقایسه آن با ویپ VoIP و ISDN میپردازیم.
PSTN مخفف چیست؟
اولین سوال برای آشنایی و درک این نوع سرویس این است که خطوط PSTN چیست؟ به بستر شبکهای گفته میشود که توسط اپراتورهای محلی، ناحیهای و جهانی، سرویسهایی را برای ارتباطات عمومی فراهم مینمایند. عبارت PSTN مخفف کلمات Public Switched Telephone Network است که وظیفه ارتباطدهی تماسهای تلفنی و انتقال پیامهای صوتی را بر عهده دارد. شبکه PSTN شامل خطوط تلفنی، کابلهای فیبرنوری، لینکهای انتقالی مایکروویو، شبکههای موبایل، ارتباطات ماهوارهای و کابلهای ارتباطی زیردریایی میباشد. همه این موارد توسط مراکز سوئیچینگ به یکدیگر متصل میگردند و در نتیجه این امکان ایجاد میگردد که از یک نقطه دنیا با نقطهای دیگر، ارتباطات صوتی ایجاد شود. در ادامه همین مقاله توضیحاتی در مورد مراکز سوئیچینگ داده شده است.
خطوط PSTN چیست؟
سرویس PSTN در سطح جهان به عنوان وسیله ارتباطدهی مطرح است که بر اساس آمار سرویس statista بیش از ۹۷۲میلیون مشترک را به خود اختصاص داده. در این سیستم سیگنالهای صوتی آنالوگ با استفاده از کابلهای مسی زیرزمینی حمل میشد و امکان برقراری ارتباط قابل اعتماد را برای عموم مردم و انواع کسب و کارها به طور یکسان در سراسر جهان فراهم میآورد. به طور خلاصه یک خط ارتباطی آنالوگ که الان هم در سیستم مخابرات اکثر کشورها همانند ایران استفاده می شود.
ایراد و مشکل اصلی راه اندازی و برقراری ارتباطات شبکه آنالوگ در بستر PSTN و مبادلهی داده خصوصاً در مسافت های طولانی بسیار گران قیمت بود و باعث بالا رفتن هزینه و هدر رفتن منابع می شود؛ به همین خاطر شرکتهای مخابراتی باید صدها میلیارد دلار در طول سال برای این امر خرج میکردند.
کاربرد شبکههای PSTN
بیشتر از صد سال است که PSTN برای شبکههایی که در دسترس هستند کاربرد دارد؛ تلفنهای موبایلی که بر روی شبکههای اینترنتی بدون سیم قرار دارند با توجه به PSTN تعریف میشوند که در حد وسیعی مورد استقبال قرار گرفتهاند. سایر شبکههایی که برای انتقال صدا بکار میروند شامل ISDN، DSL و ATM است. شکلهای امروزی PSTN به صورت سیمی و بیسیمی کاربرد دارد.
شبکه تلفنی PSTN نیز مانند بقیه فناوریها پیشرفت کرده و جای خود را به شبکه های اینترنتی دادهاست؛ شبکه کابلی PSTN به صورت شبکه تلفنی VoIP مورد استفاده قرار میگیرد. این شبکه تلفنی نوین بر بستر IP بوده و قابلیت برقراری تماسهای با کیفیت دیجیتال را دارا میباشد. تلفن ویپ (VoIP) این امکان را دارد که بر روی شبکه جهانی اینترنت راه اندازی شود و دیگر محدودیتهایی که کابل کشی تلفنی و کیفیت پایین این شبکه به همراه داشت در این نوع شبکه تلفنی وجود ندارد.
خطوط تلفن PSTN چگونه کار میکند؟
مکالمات در این سیستم اینگونه صورت میگرفت که در تلفن مبدا شماره گیری انجام شده و این شماره به ساختمان مرکزی شبکه PSTN یا همان مخابرات امروزی منتقل میشد.
هنگامی که شما یک شماره تلفن را شمارهگیری میکنید، تماس شما از طریق شبکه برای رسیدن به مقصد به حرکت در میآید. در نتیجه دو گوشی به هم متصل میشوند. سرویسهای تلفنی آنالوگ که آن را با نام POTS یا همان Plain Ordinary(Old) Telephone Service میشناسیم بر روی بستر شبکه PSTN در سرتاسر جهان گسترش یافته است. برای درک کامل اینکه یک POTS چگونه کار میکند؛ در نظر بگیرید وقتی یک شماره از تلفن خود شمارهگیری میکنید، چه اتفاقی رخ میدهد.
مرحله اول: تلفن شما امواج صوتی را به سیگنالهای الکتریکی تبدیل میکند. سپس این سیگنالها از طریق کابل به یک ترمینال منتقل میشوند.
مرحله دوم: ترمینال، سیگنالهای الکتریکی را جمع آوری میکند و آنها را به مخابرات منتقل میکند.
مرحله سوم: مخابرات، تماسها را به شکل سیگنال های الکتریکی از طریق کابل فیبر نوری هدایت میکند. با تغییر سیگنال در PSTN توسط فیبر نوری سیگنالها به شکل پالسهای نور به مقصد نهایی خود حمل میشود.
مرحله چهارم: تماس شما به مرکز ترانزیت (Tandem Office) (اداره منطقهای برای انتقال به مراکز) یا یک مرکز مخابراتی (برای تماسهای محلی) هدایت میشود.
مرحله پنجم: هنگامی که تماس شما به نقطهی مورد نظرمیرسد، سیگنال به یک سیگنال الکتریکی تبدیل و سپس به ترمینال منتقل میشود.
مرحله ششم: ترمینال، تماس را به شماره تلفن مناسب هدایت میکند. پس از دریافت تماس، دستگاه تلفن، سیگنالهای الکتریکی را به امواج صوتی تبدیل خواهد کرد.
ممکن است به نظر پیچیده باشد. اما به یاد داشته باشید که تماس شما برای رسیدن به مقصد تنها چند ثانیه به طول میانجامد. این روند با استفاده از کابلهای فیبر نوری و یک شبکه جهانی از مراکز سوئیچینگ تسهیل میشود.
مروری بر سابقه PSTN
سیستم PSTN در ابتدا بهعنوان یک سیستم ثابت تلفن مطرح شدهبود و هدف از PSTN ایجاد یک ارتباط بین دو دستگاه تلفن بود، ولی هماکنون شکل دیجیتالی به خود گرفته و بهعنوان تلفن سیار استفاده میشود. از آنجایی که شماره گیری با شماره گردانها زمانبر بود و بعضا زمانی بالغ بر ۳۰ ثانیه صرف میشد، شمارهگیر گردان را با یک صفحه کلید عوض کردند تا در وقت نیز صرفهجویی شود. این صفحه کلیدها که هماکنون بر روی تلفنهای کنونی مورد استفاده هستند، صدایی با فرکانس متفاوت برای هر شماره ایجاد میکنند. این صداها استاندارد هستند و PSTN با دریافت صداها و آنالیز آنها مقصد مورد نظر شما را مشخص خواهد کرد. تنهای (tones) ایجاد شده توسط صفحه کلید در اصطلاح Dual Tone Multi Frequency خوانده می شوند.
مدار اصلی که در PSTN قرار دارد، DS است که یک مدار ۶۴کیلوبایتی است. شکلهای متعدد DS را میتوان کنار هم و با کیفیت بالا مولتیپلکس کرد مانند DS۲۴ که ۱T را میسازد (اصطلاح اروپایی آن ۱E است که شامل کانالهایی با ۶۴ و ۳۲کیلوبایت است).
Timeslotها از جمله شکلهای اولیه مولتی پلکسها هستند که به دلیل استفاده در اینترنت تغییراتی کردهاند. شبکههایی که هماکنون در دسترس هستند، با استفاده از انتقالدهندههای نوری کار میکنند، مانند SONET و SDH. ولی با این حال بعضی قسمتها از شکل قدیمی PDH استفاده میکنند.
امروزه اعتقاد راسخی وجود دارد که ریشههای فناوری ویپ (VoIP) به سالهای بین ۱۸۷۰ و ۱۸۸۰ یعنی زمانی که برای اولین بار الکساندرگراهام بل توانست صدای انسان را بر روی تلفن انتقال بدهد، برمیگردد. در زمان گراهام بل اینترنت وجود نداشت ولی او توانست انتقال صدا بصورت الکترونیکی و از طریق یک زوج سیم را به اثبات برساند. این اختراع در صنعت ارتباطات باعث گردید جهانی کوچکتر نسبت به گذشته داشته باشیم.
سوئیچینگ (Switching) و انواع آن
برای اینکه استانداردهای مختلفی در کشورهای مختلف شکل نگیرد و همه به عنوان عضوی واحد و یکپارچه در این بستر عمل نمایند، سازمانی با نام ITU استانداردهایی را در این زمینه تعیین می نماید و بهوسیله همین استانداردها است که میتوانیم با نقطهای دیگر از دنیا تماس بگیریم.
شبکه PSTN از متدولوژی Circuit Switching استفاده میکند و بدین صورت عمل مینماید که هنگامی که تماسی برقرار میشود، سوئیچها مداری بین دو تلفن ایجاد میکنند (بهعبارت سادهتر در طی یک تماس دو گره ایجاد شده و بین این دو گره مسیری اختصاصی در طول مکالمه برقرار میشود) و این اتصال تا انتهای تماس برقرار خواهد بود. این مفهوم در مقابل مفهوم Packet Switching قرار میگیرد. فرایند و مسیر اختصاصی توضیح داده شده در قالب ۴نوع سوئیچینگ در سطوح و مراحل مختلف اتفاق میافتد که در ادامه به توضیح آن میپردازیم.
نحوه کارکرد شبکه تلفن عمومی
۱. تبادل محلی (The Local Exchange)
تبادل محلی (مخابرات) که ممکن است شامل یک یا چند مبادله دیگر باشد، مشترکین را به یک خط PSTN متصل میکند. منظور از مرکز تبادل محلی همان مخابرات است که به عنوان یک دفتر مرکزی شناخته میشود. یک ایستگاه تلفن میتواند تا ۱۰ هزار خط تلفن داشته باشد.
تمام تلفنها در یک منطقه خاص به همان مرکز مبادله محلی متصل میشوند. اگر شما شماره تلفن همسایه خود را بگیرید؛ تماس از مرکز مخابراتی شما خارج نخواهد شد و به محض رسیدن به مرکز به فرد مورد نظر منتقل میشود.
مرکز مخابراتی شماره تلفن را شناسایی میکند و تماس را به مقصد صحیح منتقل میکند. این فرآیند به شرح زیر عمل میکند: به طور معمول سه رقم اول یک شماره تلفن نشان دهنده سوئیچ محلی است. چهار یا پنج رقم آخر، شماره تلفن مشترک محسوب میشود. هنگامی که شما یک تلفن را شمارهگیری میکنید؛ پس از رسیدن به سوئیچ محلی، تماس بلافاصله و بدون نیاز به مسیریابی بیشتربه مشترک وصل میشود.
۲.مرکز ترانزیت (The Tandem Office)
مرکز ترانزیت به عنوان یک شبکه اتصال شناخته میشود. مراکز ترانزیت، اداره یک منطقه جغرافیایی بزرگ را که شامل چندین مرکز مخابراتی محلی میشود، به صورت یکپارچه بر عهده دارند.
اگر شماره تلفن مشترکی را در یک شهر اما در یک مرکز مخابراتی دیگر شمارهگیری کنید؛ تماس شما از مخابرات محلی به دفتر ترانزیت هدایت میشود. این دفتر، سیگنال را به نزدیکترین مرکز مخابراتی سرویس گیرنده ارسال خواهد کرد.
۳. مراکز بین شهری (The Toll Office)
این مرکز جایی است که سوئیچ خطوط در سطح کشور رخ میدهد. مراکز بین شهری به تمام مراکز ترانزیت وصل شده اند.
۴. گیتوی بینالمللی (The International Gateway)
گیتوی بینالمللی مدیریت سوئیچینگ تماس از داخل به خارج کشور و بالعکس را بر عهده دارد.
تفاوت PSTN و ISDN در چیست؟
در گذشته تلفنها همگی آنالوگ بودند و یک عیب بسیار بزرگ بشمار میآمد؛ زیرا هنگام ارسال صدا نویز وارد کانال میشد و کیفیت را به شدت کاهش میداد. طراحی کدینگ دیجیتال راهی برای اصلاح صدا و تشخیص خطا بود. بنابراین شبکههای IDN طراحی و تمام شبکههای تلفنی آنالوگ به دیجیتال تبدیل شدند. تکنولوژی ISDN در سال ۱۹۹۱ طراحی و توسعه داده شد، تنها یک سال بعد این تکنولوژی فراگیر شد و استفاده عمومی از آن در سراسر دنیا مرسوم شد.
معرفی شبکه ISDN
عبارت ISDN مخفف کلمه Integrated Services Digital Network یا شبکه سرویسهای هماهنگ (یکپارچه) دیجیتال میباشد، درحالیکه شبکه PSTN یک شبکه سوییچی تلفن است.
هر دو نوع شبکهی PSTN و ISDN مشابه یکدیگر هستند و مخصوصاً برای اهداف ارتباط از راه دور استفاده می شوند، در حالی که اترنت عمدتا برای اتصال به اینترنت استفاده میشود. اما با وجود شباهت موجود، هر دو دارای تفاوتهای اساسی نیز هستند که در ادامه به این تفاوتها خواهیم پرداخت.
آشنایی با ویژگیهای ISDN
شبکه ISDN بهدنبال دیجیتال شدن شبکههای آنالوگ بوجود آمده است. همانند شبکههای تلفنی آنالوگ در ISDN نیز سوئیچینگ مداری اجرا میگردد. در ISDN یک ارتباط انتها به انتهای فیزیکی در صورت لزوم بین دو ترمینال تشکیل میگردد؛ در واقع یک خط فیزیکی بین ترمینالهای مرتبط به یکدیگر ایجاد میشود. این خط به هر یک از مراکز ISDN واقع در مسیر ارتباطی متصل بوده و در طول مسیر ارتباط بطور ثابت به ترمینالهای مرتبط اختصاص داده میشود. علاوه بر این، در حین یک ارتباط، ISDN، اطلاعات کنترلی (سیگنالینگ) مربوط به ارتباط بین ترمینالهای مربوطه بهطور موازی (همزمان) ارسال میگردند.
هیچ ارتباط انتها به انتهایی بهمنظور سیگنالینگ بین ترمینالهای مرتبط ایجاد نمیگردد، بلکه سیگنالینگ بهصورت پیامهای سازمان یافته براساس قاعده ارسال بستهای (Store & forward) از طریق ISDN ارسال میشود. سیگنالینگ بین ترمینالها و مراکز تلفن محلی ISDN از طریق کانال D و سیگنالینگ بین مراکز تلفن ISDN از طریق کانالهای سیگنالینگ مرکزی انجام میگردد .
از آنجائی که دیتا در مراکز تلفن ISDN بافر نمیشوند، لذا مدت زمانی دسترسی یک ارتباط ISDN مبنای محاسبه هزینه شارژ ارسال بهدست آمده میباشد. بنابراین هزینه ارسال در ISDN وابسته به زمان میباشد. از اینرو ISDN خصوصا برای ارسال فایل بسیار مناسب میباشد. ISDN بهعنوان شبکهای برای ارتباط دیتا دارای سود و زیان خاصی میباشد.
کاربردهای شبکه ISDN
این نوع شبکه کاملاً یک شبکه ارتباطی دیجیتال است. این نوع شبکه بطور خاص برای حمل دادهها، فیلم، صدا، تصاویر و هر آنچه که کاربران میخواهند طراحی شده است.
با استفاده از ISDN امکانات جدیدی برای ارتباط دیتا بوجود میآید، اکنون پس از استفاده وسیع ISDN بهصورت باند باریک، زمان اجرای باند پهن ISDN براساس تکنیک ATM، فراخوانی میشود که بهعنوان یک شبکه باند پهن جامع سرویسهای مخابراتی در نظر گرفته میشود.
مزایای ISDN
- از طریق ISDN یک ارتباط شفاف انتها به انتها ایجاد میشود. (یعنی کلیه فرمتهای مختلف دیتا میتوانند ارسال شوند)
- از طرف ISDN درخصوص پروتکل ارتباطی بهکار برده شده چیزی اضافه نمیشود. (شفافیت پروتکل)
- در واقع انتظار میرود که زمان جریان سیگنال روی یک ارتباط ISDN ثابت باشد.
معایب ISDN
- هر دو ترمینال دیتای درگیر در ارتباط، باید با نرخ بیت یکسانی ارسال و دریافت انجام دهند.
- در صورت عدم استفاده از مالتیپلکسر، فقط یک رابطه ارتباطی برای هر ارتباط ISDN امکانپذیر میباشد.
- هنگام خرابی یک ارتباط ISDN، ارتباط دیتا قطع میگردد.
بررسی تفاوتهای PSTN و ISDN
مهمترین تفاوتی که در میان خطوط ISDN و PSTN وجود دارد این است که شبکههای PSTN بر خلاف شبکههای ISDN دارای ساختار قدیمی و آنالوگ هستند. برای مقایسه این دو نوع سرویس زیرساخت شبکه معیارهای زیادی وجود دارد از جمله اینکه کاربردهای خطور PSTN معمولا به شرکت های و سازمان های کوچک ختم می شود و این در حالی است که خطوط ISDN بصورت گسترده در شرکت ها و سازمان های بزرگ مورد استفاده قرار می گیرند.
بر خلاف ISDN یکی از کاربردهایی که سازمانها از خطوط PSTN میبرند ، استفاده از آن در ارتباطات ADSL است. با استفاده از خطوط دیجیتال ISDN یک ارتباط میتواند در یک خط از ۲ یا ۱۰ یا ۲۰ یا حتی ۳۰ کانال بهصورت همزمان بهره ببرد و این در حالی است که در خطوط PSTN صرفا یک کانال میتواند بهصورت همزمان استفاده شود. خطوط ISDN بهعنوان زیرساختارهای شبکهای مخابرات سویچینگ مداری Circuit Switching مطرح میباشند و بهصورت ویژه برای انتقال اطلاعات بهصورت دیجیتال و به ویژه انتقال صدا در شبکههای تلفن شهری مورد استفاده قرار میگیرند.
بر خلاف PSTN سرویس ISDN میتوانید کیفیت انتقالی صدای بهتری در شبکههای تلفن داشته باشد، علاوه بر این خطور ISDN سرعتی بالغ بر ۱۲۹ کیلوبیت بر ثانیه را میتوانند جهت استفاده کاربران از اینترنت ارائه بدهند. یکی از محدودیتهای اصلی که باعث کاهش اعتبار PSTN میشود این است که این سرویس توانایی استفاده بهینه از امکانات ارتباطات باند پهن یا Broadband را ندارد.
یکی از امکانات کلیدی که در خطوط ISDN ارائه می شود هماهنگ کردن و یکپارچه کردن صدا و داده در یک خط تلفن می باشد که در خطوط قدیمی تلفن این موارد بصورت جدا ارائه می شد و بعضا پشتیبانی هم نمیشد. سرعت برقراری ارتباطات ISDN از PSTN بیشتر است بنابراین شما می توانید سرعت مکالمه و شمارهگیری خود را با این سیستم افزایش بدهید. تجهیزات شبکههای زیر ساختی PSTN برای استفادههای آنالوگ سالها مورد استفاده قرار میگرفتند و حتی بیشتر فعالیتهایی که این سیستمهای سویچینگ انجام میدادند بصورت دستی انجام میشد، بعدها این بوردهای قدیمی جای خود را به بوردهای خودکار یا Auto Switchboard ها دادند و به مرور تکنولوژی دیجیتال جایگزین تکنولوژی آنالوگ شد.
ISDN به سه سرویس Basic Rate Interface، Primary Rate Interface و Broadband-ISDN تقسیمبندی میشود. این سه تکنیک مورد استفاده در ISDN به آن این امکان را میدهد که بتواند سرویسهای تلفن، فکس و انتقال داده و ویدیو را بتواند بهصورت همزمان انجام دهد در حالیکه PSTN فقط یک سرویس همزمان را میتوانست ارائه دهد.
تفاوت سیستم VoIP با سیستم PSTN
تلفنهای قدیمی ویژگیهای بسیار خوبی دارند. اما وقتی وارد کسب و کار شوند؛ متوجه میشویم که چندان کاربردی نیستند. انتخاب و اجرای این سیستم در بلندمدت هزینه زیادی دارد. فراموش نکنید که تمام این سرویسها بر روی یک تکنولوژی قدیمی اجرا میشوند.
فناوری سوئیچینگ مخابرات در قرن گذشته تغییری نکرده است. این نقص موجب شده است تا سرویس تلفن جدیدی به نام VoIP شناخته شود که نقش مهمی را در صنعت تلفن بازی خواهد کرد.
ویپ VOIP چیست؟
پروتکل Voice over Internet Protocol) VoIP) بهعنوان بهترین جایگزین برای سیستم PSTN یا تلفن ثابت سنتی شناخته میشود. استفاده از این سیستم نه تنها باعث صرفهجویی در هزینهها میشود، بلکه مزایای دیگری نیز دارد که هم کسب و کارها و هم مصرف کننده از آن استقبال میکند.
VoIP به معنی انتقال اطلاعات صوتی و سایر دادهها از طریق شبکه اینترنت است. تلفن VoIP شما به یک خط DSL یا مودم کابلی متصل میشود و تلفن شما را به اینترنت متصل میکند. سیستم تلفن معمولی PSTN از تعویض مدار استفاده میکند در حالیکه VoIP از سوئیچینگ بسته استفاده میکند.
راه اندازی سیستم تلفن VoIP سازمانی
مزایای استفاده از VoIP نسبت به PSTN
ویپ VOIP دارای مزایایی از قبیل هزینه راه اندازی پایین، کیفیت بالای مکالمات، سیستم کنفرانس، مکالمه همزمان با چند نفر و نرم افزاری بودن کل شبکه تلفنی است که سبب می شود امکان ارتقای نرم افزار را داشته باشیم از طرف دیگر کمتر شدن سخت افزار، خود به خود کاهش هزینه های نگهداری را به همراه خواهد داشت. در ادامه به مزایا و ویژگیهای ویپ VoIP میپردازیم.
نوع اتصال: ویپ برای انتقال اطلاعات از اتصال اینترنت استفاده میکند. صدا به سیگنال دیجیتال تبدیل میشود. اما تلفن ثابت از خطوط POTS اختصاصی برای انتقال صدا بهره میبرد. دادههای صوتی به شکل سیگنالهای الکتریکی حرکت میکنند.
سوئیچینگ: VoIP از بستههای داده استفاده میکند که به یک خط اختصاصی نیاز ندارد. تلفن ثابت از سوئیچینگ مداری استفاده می کند که نیاز به یک خط اختصاصی برای انتقال خواهد داشت.
پهنای باند: تلفن ویپ به میزان نیاز از پهنای باند استفاده میکند. شبکههای VoIP با هر پهنای باندی میتوانند فعالیت کنند. حتی با سرعت ۱۰ کیلوبیت بر ثانیه نیز قابل استفاده هستند. شبکه POTS نیاز به ۶۴ کیلوبیت بر ثانیه پهنای باند نیاز دارد و تمام آن را در کنترل خود خواهد داشت.
ارتقا: ارتقای یک سیستم تلفن VoIP آسان است. تنها باید پهنای باند را افزایش دهید و نرم افزار را به روز کنید. هیچ سختافزار اضافی به جز دستگاههای تلفن نیاز نخواهد بود. در مقابل اما ارتقای سیستم تلفن PSTN پیچیده است. شما نیاز به خطوط اختصاصی از مخابرات دارید و باید تجهیزات جدیدی را خریداری کنید.
هزینه راهاندازی: نصب و راهاندازی سیستم تلفن ویپ VoIP برای ۳۰ کارمند، نسبت به نوع گوشیهای تلفنی که خریداری میکنید از چند میلیون تا چند ده میلیون تومان متغیر است. اما این هزینه برای خرید ۳۰ خط اختصاصی از مخابرات و پرداخت قبوض ماهیانه حتی در تماسهای داخلی شرکت، بسیار فراتر از این خواهد بود. در واقع هیچ شرکتی را پیدا نخواهید کرد که از این روش برای برقراری ارتباط استفاده کند.
هزینه تماس: در شبکه ویپ VoIP هزینه تماس بر اساس فاصله محاسبه نمیشود. تماسهای داخلی که رایگان است و تنها تماسهای بین المللی و تلفن همراه ممکن است کمی گران باشد. در تلفن ثابت، تماسها براساس فاصله محاسبه میشوند. تماسهای محلی در مقایسه با تماسهای بین شهری یا بین المللی ارزانتر است.
هزینه ماهیانه: هزینه ماهانه برای هر کاربر، جدا از بحث تعمیر و نگهداری، تماسهای خروجی چون از مرکز مخابرات صورت میگیرد با یک قیمت محاسبه خواهد شد.
هزینه تعمیر و نگهداری: ویپ نیازمند نگهداری آنچنانی نیست؛ با اینحال هزینههای نصب، هزینه تعمیر و نگهداری، هزینه ماهانه یا هزینههای ارتقا برای انواع کسب و کار بسیار مقرون به صرفه است و اگر به طور دائم تحت نظارت باشد، هزینهی زیادی نخواهد داشت. اما اگر از PBX برای کسب و کارتان استفاده میکنید، هزینه نگهداری آن واقعا بالا خواهد بود. در مورد اتصال PSTN به شکل معمول نیز به نگهداری زیادی نیاز ندارد.
امکانات جانبی: بیشتر شبکههای VoIP تلفن همراه با تمام افزودنیها و امکاناتی مانند پست صوتی، کنفرانس تلفنی، پاسخگوی خودکار، فکس مجازی، مانیتورینگ و غیره راهاندازی میشوند. در تلفن ثابت به طور رایگان از ویژگیهای اساسی مانند انتظار تماس، شناسه تماس گیرنده استفاده میکنید. اما اگر نیاز به ویژگیهای بیشتری مانند کنفرانس تلفنی داشته باشید؛ هزینهی بیشتری لازم است.
سافت فون: تلفن ویپ این امکان را دارد که به صورت نرمافزاری به کارکنان اجازه دهد تا بدون نیاز به تلفن فیزیکی تماس تلفنی برقرار کنند. امکان استفاده از سافت فون برای تلفن ثابت وجود ندارد.
دستگاه تلفن: میتوان ازسافت فون، تلفن SIP یا تلفن ثابت با ATA استفاده کرد. تلفنهای SIP در قیمتهای مختلف برای خرید در دسترس هستند.
یکپارچگی: شبکه تلفن VoIP میتواند با هر نرمافزاری مانند CRM، نرمافزارهای بازاریابی، ایمیل و غیره ادغام شود. اما PSTN این ویژگی را پشتیبانی نمیکند.
معایب ویپ VOIP
سیستم تلفن VoIP در صورت قطع برق یا اینترنت کار نخواهد کرد. PSTN برای کسب و کار گران است. برای تعمیر و نگهداری و ارتقا سختافزار هزینههای زیادی را صرف خواهید کرد.
پایداری تماس یکی از بهترین ویژگیهای PSTN است که در قیاس با ویپ VoIP چشمگیر خواهد بود. در این نوع تماسها بهندرت با قطعی تماس یا اعوجاج صدا مواجه خواهید شد.
تلفنهای SIP با وجود تنوع قیمت گران هستند. در مقابل، تلفنهای ثابت معمولی بسیار ارزان قیمت هستند.
امنیت ویپ VoIP بستگی به اتصال به اینترنت شما دارد. اما در تلفن ثابت، از آنجا که از خطوط اختصاصی مخابرات استفاده میکنید بسیار امن است.
خدمات راه اندازی سرویس ویپ VoIP
کارشناسان شرکت گئومات ابتدا با بررسی فضای مورد نیاز، طرح جامعی اعم از جانمایی دوربین ها، مدل و برندهای متفاوت، همچنین میزان فضای مورد نیاز به صورت رایگان در اختیار مشتریان قرار داده و در صورت توافق در کوتاه ترین زمان ممکن پروژه را پیاده سازی می کند. همچنین جهت اجرای سرویس VoIP مجموعه گئومات با استفاده از نیروهای متخصص و با تجربه با سابقه ای درخشان در این زمینه، آماده خدمت رسانی است.