مراکز داده
فرایند مدیریت شبکه و ابزارهای مرکز داده، یکی از حساسترین عناصر طراحی محسوب میگردد و بررسی مدل رفتاری، تراکنش پروتکلهای شبکه، سرعت و زمان پاسخدهی، قابلیت دسترسی از مهمترین نکات جهت آزمایش و اطمینان از صحت کارکرد شبکه و ابزارهای بهکار رفته است. در واقع هدف از ایجاد مراکز داده علاوه بر گسترش امکانات و دسترسپذیری بالاتر ایجاد امنیت بیشتر در اطلاعات سازمان، اجرای مجازی سازها برای کاربردهای بیشتر، سیستمهای پشتیبانی و پشتیبانگیری و به عنوان مهمترین مسئله ارائه زیرساختهای ارتباطی تحت شبکه میتوان نام برد. راه اندازی مراکز داده بسته به نوع فعالیت سازمان در فازهای مختلف انجام می شود که از جملهی آن به اجرای خدمات پسیو و برق اضطراری، راه اندازی مرکز تماس، راه اندازی اینترنت و روتینگ، پروژههای نرم افزاری و نصب سیستم عامل و نظارت تصویری و مانیتورینگ میتوان اشاره کرد.
ایمن سازی اتاق سرور
احداث اتصال به زمین (چاه ارت)
تمامی تجهیزات الکترونیکی مخصوصا تجهیزات مخابراتی، به دلیل سرعت بسیار بالا و استفاده از مدارهای الکترونیکی، الکتریسیتهی ساکن و جریانهای مغناطیسی خاصی در فضای پیرامون خود ایجاد میکنند که باعث تحت تاثیر قرار گرفتن اجزای دیگر شبکه میشود. با استفاده از اتصال به زمین این اختلالات به حداقل ممکن رسیده و همچنین از خرابی و اتفاقات غیر متعارف جلوگیری میشود.
مانیتورینگ، اطفای حریق و خنک کننده
کندی و نقص در فعالیت تجهیزات اتاق سرور، باعث از دست رفتن زمان مفید و اتلاف هزینههای صرف شدهی سازمانهاست. از طرفی گرمای تولید شده توسط تجهیزات میتواند احتمال رخ دادن حوادثی همچون آتشسوزی در دیتاسنتر را افزایش دهد لذا سیستمهای اطفای حریق و سیستمهای هشدار میتوانند راهگشای جلوگیری و رفع این مشکلات باشند. در همین راستا و برای پیشگیری از وقوع چنین اتفاقاتی ایجاد شرایط خاص محیطی مانند دمای مناسب و رطوبت کم میتواند ریسک خرابی و خطر را به حداقل ممکن برساند.
کف و سقف کاذب
ماهیت سرورها و تجهیزات مخابراتی تولید گرما است. با استفاده از کف و سقف کاذب علاوه بر مدیریت کابلهای اتاق سرور و مرتبسازی تجهیزات امکان ایجاد تهویه مناسب برای اجزای اتاق سرور فراهم میشود. جنس سقف یا کف کاذب باید از نوع استاتیک باشد تا از انتقال هرگونه بار الکتریکی ناخواسته نسبت به تجهیزات جلوگیری شود.