یکی از تجهیزات پسیو در ارائه خدمات شبکه  پچ پنل است. زمانی که قرار است دستگاهی در مرکز داده قرار گیرد، در کابل‌کشی‌های ساختار یافته در داخل رک شبکه استانداردهایی اعمال می‌شود که به راحتی می‌توان از اتصال پچ پنل‎‌ها و سوئیچ‌ها برای نصب آسان و منظم استفاده کرد. یکی از مؤلفه‌های پسیو شبکه همین پچ پنل‌ها هستند که قبل از اینکه کابل‌ها به سوئیچ‌ها برسند از این پنل‌ها عبور می‌کنند. در واقع پچ پنل‌ها ترمینالی از پورت‌های شبکه هستند که به حالت متمرکز در کنار همدیگر قرار می‌گیرند.

پچ پنل‌ها با اتصال دستگاه‌های مختلف در شبکه، به عنوان یکی از خدمات زیرساختی برای راه‌اندازی شبکه به حساب می‌آیند. گره‌ها به کمک این پنل که یک برد ایستایی در ساختار شبکه به شمار می‌رود، با سرور مرکزی، سوئیچ و یا سخت‌افزارهای مهم دیگر مرتبط می‌شوند.  بنابراین علاوه بر اتصال آسان قطعات مختلف، گروه‌بندی، سازماندهی، پیکربندی، کابل‌کشی مناسب، اتصال و همچنین جداسازی کابل جدید به کمک این پچ پنل راحت‌تر صورت می‌گیرد.

امروزه با توسعه فناوری اطلاعات، تقریبا برقراری اتصالات درون شبکه ای بدون سیم امکان پذیر است. با این حال برای بهره‌گیری از اینترنت پایدار و با سرعت بیشتر، به یک شبکه سیمی نیاز خواهید داشت. با اتصال تعداد زیادی دستگاه به سرور، این شبکه سیمی به مدیریت بیشتری احتیاج پیدا می کند. پچ پنل وسیله ای است که در این مسیر به شما کمک و گسترش زیرساخت های کابل کشی شبکه را تسهیل می کند. در این مقاله به شرح دقیق پچ پنل‌ها برای توسعه‌ی شبکه می‎‌پردازیم.

 

پچ پنل patch panel شبکه چیست؟

 قطعه‌ایست مستطیلی شکل که روی آن تعداد معینی پورت شبکه قرار دارد و در داخل رک شبکه قرار می‌گیرد که رابط اصلی و کاربردی بین کابل‌های شبکه و تجهیزات شبکه مانند: هاب، روتر، سوئیچ‌ها و …. می‌باشد و به جای اینکه کابل‌های شبکه به طور مستقیم به هاب و روتر و … متصل شوند، از طریق پچ پنل متصل می‌شوند. پچ پنل انتهای آزاد هر کابل را به تجهیزات مد نظر متصل می‌کند.

مزایای پچ پنل در شبکه کدام است

تفاوت پچ پنل و سوئیچ در چیست؟

  • پچ پنل‌ها هیچ تاثیری در انتقال داده‌ها ندارند اما به صورت مستقیم می‌توان از سوئیچ‌ها برای کابل‌کشی استفاده کرد.
  • پچ پنل‎‌ها امکان مدیریت، طبقه‌بندی و نگهداری و نصب آسان و راحتی را شامل می‌شود در حالی‌که سوئیچ‌ها یک منبع بسیار مهم و کاربردی در دیتا سنترها هستند.
  • بدین ترتیب تفاوت اصلی این دو در این است که یک ابزار بسیار مهم و ضروری مدیریت کابل است که همانطور که گفته شد تاثیری در عملکرد نتقال داده‌ها ندارد.
  • لازم به ذکر است که سوئیچ‌ها دیتاهای ورودی از پورت‌های ورودی چندگانه را به پورت خروجی خاصی هدایت می‌کند تا انتقال دیتا به مقصد به درستی انجام شود.
  • پچ پنل‌ها یک پسیو Pasive  شبکه ولی سوئیچ‌ها یک مؤلفه اکتیو Active شبکه ‎هستند.
  • پچ پنل‌ها از نظر قیمت ارزان‌تر از سوئیچ‌ها هستند.
  • سوئیچ‌ها ارتباط بین دستگاه‌ها را برقرار می‌کنند و باعث ارسال یا دریافت پیام‌ها به صورت دقیق می شوند و در نهایت داده‌ها به راحتی ‌به مقصد نهایی تحویل داده می‌شوند.
  • قابل ذکر است که پچ پنل‌ها ابزارهای مدیریت کننده هستند بدین صورت که در یک مکان واحد و حفاظت شد در برابر آسیب‌ها قرار دارند.

تفاوت پچ پنل و سوئیچ در چیست

انواع پچ پنل شبکه

از انواع پچ پنل‌ها به موارد زیر اشاره می‌کنیم که براساس استاندارد CAT و تعداد پورت بررسی می‌شوند:

پچ پنل ماژولار:

این پچ پنل‌ها دارای تعداد پورت  ۱۲، ۱۶، ۲۴، ۳۲ و … ساخته شده و دارای چندین پورت هستند که در انواع Cat5 , cat5e, cat6, cat7 و UTP, STP, FTP و پچ پنل فیبر نوری در انواع پورت سینگل مود Single Mode و مالتی مود Multi Mode وجود دارند.

قابل ذکر است که رشته‌های فیبرنوری که حامل حجم زیادی از اطلاعات به وسیله نور هستند ضخامتی معادل با موی سر انسان را دارند. فیبرهای نوری همانند تجهیزات شبکه مسی دارای محصولات متعددی هستند که یکی از این تجهیزات پچ پنل فیبرنوری است. پچ پنل‌های فیبرنوری توسط لگراند به صورت Loaded و Unloaded تولید می‌شوند.

پچ پنل غیر ماژولار:

این پچ پنل‌ها نیز دارای تعداد پورت ۱۶، ۲۴، ۳۲، ۴۸ هستند. پچ پنل‌های غیر ماژولار در انواع استانداردی cate5e و cate6 ساخته می‌شوند.

 

POE پچ پنل چیست و چه کاربردی دارد؟

POE (POWER OVER ETHERNET) یک نوع فناوری پچ پنل در شبکه‌هایی که وظیفه‌ی تامین برق و انتقال آن و همچنین انتقال داده‌ها را برعهده دارد.
این نوع پنل دستگاه‌هایی چون IP Phone، دوربین‌های مدار بسته و IP، انتقال صورت در بستر اینترنت و … را تحت پوشش خود قرار می‌دهند.
پی او ایی پچ پنل بدن نیاز به کابل‌کشی جداگانه برق و با استفاده از دو زوج کابل، برق مورد نیاز تجهیزات شبکه را فراهم و به طور همزمان با ارائه پورت‌های Data و POE، تامین کننده ارتباط داده و توان مصرفی تجهیزات شبکه هستند.

پچ پنل چه کاربردی دارد؟
POEها دارای توان ۱۳ وات جهت اتصال تمام پورت‌ها و توان ۳۰ وات جهت اصال کمتر پنج پورت هستند. فضای مورد نیاز پچ پنل‌های POE اندازه‌ی ۱ یونیتی طراحی شده‌اند که به راحتی در رک شبکه قرار می‌گیرند و از آنجایی که فضای کمی را اشغال می‌کنند می‌توانند برق مورد نیاز تمامی تجهیزات درون رک شبکه را تامین کنند. از کاربردهای POE می‌توان عملکرد یا مکانیزم استاندارد و ۳ (af) اشاره کرد که وظیفه‌ی ارسال برق به کابل شبکه را دارد.
با استفاه از برق تجهیزات از طریق سوئیچ POE می‌توان دوربین‌های مدار بسته‌ی تحت شبکه را روشن کرد.
این نوع فناوری باعث تمیز انجام شدن کار می‌شود یعنی بدین صورت است که بجای یک کابل دیتا و یک کابل برق، فقط از یک کابل شبکه استفاده می‌شود.

 

استفاده از پچ پنل ها چه مزایایی دارد؟

از بهترین و مهم‌ترین مزایای استفاده از Patch Panelها این است که تمام شبکه در دسترس است و در اتاق سرور قرار اشته و نیاز به خارج کردن آن از اتاق نیست و همچنین از سوی دیگر برای جلوگیری از هزینه‌های ناگهانی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

از دیگر مزایای پچ پنل‌ها به موارد ذیل اشاره می‌کنیم:

  •  توسعه سریع و راحت شبکه می‌شود
  • عیب‌یابی آسان
  • کاهش هزینه‌ی راه‌اندازی
  • کاهش آسیب‌های ناشی از قطع و وصل

پچ پنل چیست

ماهیت وجودی پچ پنل‌ patch panel چیست؟

ماهیت وجودی Patch Panelها بدین صورت است که برای بیان راحت‌تر، به ازای تک تک پریزهای دیواری که نصب و کابل‌کشی می‌شوند و از طریق بخشی از این سیم‌ها به جایی متصل نیستند و در یک حالت منظم و مرتب به یک تابلویی به نام پچ پنل متصل می‌شوند و به صورت یک پورت مشابه بر روی پچ پنل وچود دارند که در نهایت فته می‌شود که تمام کابل‌ها ترمینیت (Terminate) شده هستند.

قابل ذکر است که بر روی قسمت بالایی هر پورت فضایی برای درج برچسب و کدهای راهنمایی پچ پنل برای راحتی و دانستن اینکه سر دوم وبیرون کابل‌ها به کجا متصل شود، روی تابلوی پچ پنل د نظر گرفته می‌شود و این اتصال از طریق رابط که خودیک قطعه کابل است با نام کابل اتصال ضربدری برقرار می‌شود که حداقل به طول ۶ متر است.

سیستم نظارت تصویری و مانیتورینگ

سیستم نظارت تصویری و مانیتورینگ

سیستم‌ نظارت تصویری و مانیتورینگ که به صورت تصویری و هوشمند هستند با اهداف حفاظت، حراست، ایمنی، کنترل، مدیریت و نظارت و … است و به منظور نمایش تصاویر به صورت واقعی که در محیط‌های کاری متفاوت و با سوژه‌های متفاوت، حال این سوژه‌ها چه ثابت باشند و چه متحرک، مورد ستفاده قرار می‌گیرند و به صورت اتوماتیک و خودکار به شناسایی و پردازش رفتار در نواحی مشخص و مورد نظر کاربر می‌پردازد.

 

شبکه و زیرساخت

شبکه و زیرساخت (network Infrastructure) شامل دو گروه، زیر ساخت منطقی و فیزیکی هستند. زیر ساخت منطقی، درخواست‌های درون شبکه را تعیین ماهیت می‌کند و اصالت نرم‌افزاری دارند. سرویس‌های DNS, DHCP و …. از این نوع زیر ساخت‌ها هستند. زیر ساخت‌های فیزیکی که شامل دو گروه می‌شوند؛ گروه اول، اکتیو شبکه هستند و گروه دوم نیز پسیو شبکه هستند. زیر ساخت فیزیکی را کابل‌ها و سوئیچ‌ها و سرورها و رک‌ها تشکیل می‌دهند.

 

راه‌اندازی سرور

مراحل راه‌اندازی سرور بدین صورت است که ابتدا برنامه ریزی نصب انجام می‌شود. سپس نصب سرورها و بر اساس زمانبندی مشخص انجام می شود و درمرحله سوم تامین امنیت سرور و در نهایت در محرله چهارم، پس از گذراندن آزمایش‌ها و تست و همچنین بررسی تمامی مراحل، سرورها آماده‌ی بهره‌برداری می‌شوند و به حالت انتشار در ‌می‌آیند.

 

اجرای خدمات پسیو شبکه

مراحل اجرای خدمات پسیو شبکه بدین صورت انجام می‌شود:

  • مرحله اول) بازدید از مجل پروژه
  • مرحله دوم) طراحی زیر ساخت شبکه
  • مرحله سوم) کابل‌کشی و ترانکینگ شبکه
  • مرحله چهارم) نصب و آرایش رک
  • مرحله پنجم) تست و آزمون شبکه

 

 شرکت گئومات

شرکت گئومات آمادگی ارائه انواع خدمات پسیو، خدمات نصب، راه اندازی و تجهیز انواع رک‌های شبکه و دیتا سنتر را در مجموعه‌های مختلف دارد. همچنین امکان ارائه خدمات جهت اجاره رک‌های دیتاسنتر برج میلاد برای نصب و راه اندازی سرور فیزیکی و شخصی را دارد. جهت کسب اطلاعات بیشتر، مشاوره در انتخاب و خرید انواع رک متناسب با معماری و نیاز سازمان و مجموعه خود می‌توانید با ما تماس بگیرید.

 

 

 

 

 

 

Back to list

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.